Водіям назвали пробіг, з яким найкраще купувати автомобіль на вторинному ринку

Один з основних показників, на який звертають увагу під час вибору автомобіля з пробігом, є пройдений ним кілометраж. Експерти розповіли, в яких випадках можна запідозрити, що показання одометра були скручені, а також підказали, який пробіг з урахуванням віку автомобіля вважається нормальним.

Підпишись на нас:

Автомобілі трирічного віку можуть продаватися з дуже низьким пробігом – 10-15 тисяч кілометрів. Висока ймовірність, що пробіг був скручений, причому майстри перестаралися. Не варто обирати машини такого ж віку з пробігом понад 150 тисяч кілометрів, зазвичай такий пробіг свідчить про використання машин як таксі або корпоративних автопарках.

Як правило, середні показники пробігу для машини трирічного віку становлять 50 тисяч кілометрів. Якщо розглядаються машини п’ятирічного віку, пробіг має бути в межах 100 тисяч кілометрів. Тобто, можна порахувати кілометраж залежно від віку машини, приблизно він має становити 15-25 тисяч кілометрів на рік.

Підтвердити або спростувати показання пробігу можуть ознаки зносу автомобіля. Йдеться про потертості на рульовому колесі, оббивці сидінь. Варто звернути увагу на стан педалей, ременя безпеки, а також важеля коробки передач. Стерті написи на кнопках, велика кількість подряпин біля ручок дверей по обидва боки машини можуть свідчити про великий пройдений кілометраж. У будь-якому разі експерти рекомендують обов’язково проводити діагностику машини перед покупкою в спеціальних СТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: