Навіщо їздити з увімкненим фарами навіть влітку

Підпишись на нас:

За роки незалежності для українських водіїв настало перше літо з увімкненими фарами за містом навіть вдень. Зміни мали б полегшити для водіїв їзду, але чи стало це так?

Відомо, що нові автомобілі з 2011 року мають заводські денні ходові вогні – DRL (англ. Daytime running lights). Ті автомобілі, що немають їх, згідно українських Правил дорожнього руху (п.9.8), мають вмикати вдень ближнє світло фар.

Раніше правило стосувалось лише літньо-осіннього періоду з 2013 року по 2024 рік. Але тепер водії мають застосовувати увімкнення фар цілий рік.

Справа в тому, що авто з увімкненими фарами добре видно здалеку, що покращує рух для всіх учасників. Взимку такі дії допомагають розгледіти авто крізь сніг, туман а влітку – підвищують видимість під час насиченого сонячного дня чи коли автомобіль виїжджає з тіні.

Штраф за порушення даного ПДР становить вію 425 до 510 грн за ст. 122 КУпАП.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Насичений сонячний день – це що таке? Абсолютно безглуздий закон. З фарами вдень треба їздити тільки взимку ща полярним колом, а не влітку на півдні Європи. Одне слово, застав дурня Богу молитися…

  2. Так ,закон дійсно безглуздий. Що дають ближні вогні в ясний, сонячний день ? І друге – фізика. ,,Енергія не виникає і не зникає безслідно. Вона лише перетворюється з одного виду в інший “. Пам’ятаєте ? Підрахуйте кількість лампочок, врахуйте їхню , хоч і невелику, потужність, помножте на кількість авто і ви отримаєте солідні втрати енергії. Одним словом – застав дурня молитися …

  3. Коня підковують,а жаба лапу підставляє.Зробіть дороги як в ЄС, тоді вводьте закон про включення фар.А виходить срам…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: