Експерт розповів, що таке мотогодини і чому цей показник важливий для оцінки стану ДВЗ

Щоб виміряти тривалість роботи силового агрегата, а також оцінити його реальний знос, фахівці використовують мотогодини. Але цей параметр не можна прирівняти до звичайної календарної години, адже він може бути як меншим, так і більшим за неї. Тут усе залежить від того, в якому режимі працює двигун внутрішнього згоряння.

Підпишись на нас:

Отже, мотогодини – це параметр, який показує кількість годин, під час яких ДВЗ був запущений і працював у різних режимах. Завдяки цьому можна провести точну оцінку стану і ресурсу силової установки. Оскільки мотори можуть працювати в різних діапазонах, одна мотогодина по відношенню до звичайної години умовно розраховується так:

  • 15 хвилин, коли оберти доходять майже до червоної зони;
  • 30 хвилин, коли вони тримаються в середньому діапазоні;
  • 40 хвилин, коли вони трохи вищі за “холості”.

Якщо знати цей параметр, то можна спрогнозувати можливі поломки двигуна. Це пов’язано з тим, що його механізми і вузли мають обмежений ресурс. Також мотогодини є важливим критерієм для планування ТО. Якщо проводити його своєчасно, що можна уникнути непередбачених поломок. Окремо зазначимо, що мотогодини можна розрахувати як приблизно, так і точно. У першому випадку необхідно значить пробіг, витрату пального і режим роботи ДВЗ. А точні розрахунки може зробити тільки спеціальна електроніка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: