В автосервісі розкрили ознаки швидкої поломки кондиціонера в авто

Більшість власників машин не звертають уваги на ознаки, які свідчать про можливу швидку поломку кондиціонера, доки він не вийде з ладу в найбільш невідповідний момент. Як правило, це трапляється у спеку. Власник сервісного центру із заправки та обслуговування автомобільних кондиціонерів розповів, за якими ознаками можна визначити, що потрібне термінове обслуговування.

Підпишись на нас:

Пристрій кондиціонера передбачає циркуляцію холодоагенту по всій кліматичній системі. При цьому неможливо створити повністю герметичні з’єднання, витоки неминучі. Якщо не стежити за станом кондиціонера, холодоагент може піти повністю. У результаті це загрожує виходом з ладу компресора.

Перевірити стан кліматичної системи можна двома простими способами. Якщо кондиціонер за температури за бортом вище 25 градусів з легкістю охолоджує салон до 17 градусів, значить, все працює як треба. Жодні втручання в цьому разі не потрібні. Якщо ж на охолодження потрібно набагато більше часу, можна провести самостійну діагностику. У більшості машин є спеціальне вічко – це скляна бульбашка, яка використовується для оцінки рівня холодоагенту в системі. У деяких випадках воно може перебувати на з’єднувальному патрубку. Для початку потрібно увімкнути охолодження салону на максимум. У віконці має з’явитися рідина з бульбашками повітря, за нормального функціонування системи вони поступово зникнуть. Якщо видно молочно-білу суміш, значить необхідно терміново їхати в сервісний центр.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: