У шиномонтажі розкрили найкращі способи зменшити шум від літньої гуми

Під час переходу з м'якої зимової гуми на більш жорстку літню багато автовласників стикаються з проблемою появи зайвого шуму. Особливо вона виражена для тих, хто в зимовий період використовує не шиповану гуму, а «липучки». Власник шиномонтажної майстерні розповів, яким чином можна зменшити гучність гуми, щоб поїздки стали більш комфортними.

Підпишись на нас:

Насамперед про це потрібно задуматися вже на етапі вибору покришок. Рівень шуму вказується на ярлику, він має вигляд стилізованого динаміка, кількість хвиль поруч із ним визначає гучність.

Під час купівлі можна також звернути увагу на протектор. Якщо потрібна тиха гума, слід вибирати шини, призначені для шосе. У них, як правило, асиметричний малюнок і дуже неявно виражений протектор. При цьому зазначено, що на бездоріжжі у власників можуть виникнути складнощі з подолання деяких ділянок.

Експерт також зазначив, що на багатьох сучасних автомобілях, особливо вироблених у КНР, відзначено низьку звукоізоляцію в колісних арках і днищі. Виправити це можна тільки встановленням додаткової звукоізоляції.

Якщо в машині з’явився дратівливий шум від гуми, насамперед необхідно перевірити показники тиску в шинах. Навіть при невеликому зниженні збільшується опір кочення, який призводить до підвищення рівня шуму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: