Експерт пояснив, як водії «вбивають» клапани і форсунки в двигуні

Багато автовласників не звертають уваги на технічний стан автомобіля доти, доки не зіткнуться з серйозними проблемами. Коли машина починає смикатися під час розгону, стає зрозуміло, що існують деякі несправності двигуна. Моторист профільного автосервісу розповів, як водії пошкоджують форсунки і клапани своїми неправильними діями.

Підпишись на нас:

Навіть у найнадійніших двигунах з часом з’являються відкладення, які утворюються під час експлуатації. Вони порушують роботу клапанів, часто виникають проблеми із запалюванням. При цьому всередині форсунок також з’являються відходи, у вигляді осідаючих забруднень, що призводить до нестабільної роботи двигуна.

Якщо форсунки занадто сильно забиті відкладеннями, вони починають не розпорошувати паливо, а просто лити його. Це може стати причиною детонації, яка призводить до пошкодження циліндрів і поршнів.

Основна причина появи утворень відкладень і забруднень – це використання неякісного палива. При високій температурі в ньому виділяються речовини, що осідають у вигляді бруду і забивають клапани і форсунки. Якщо водій не має можливості використовувати паливо тільки на перевірених автозаправних станцій, йому необхідно періодично промивати двигун на ультразвуковому стенді для очищення. Експерт рекомендує робити це кожні 60 тисяч кілометрів. Крім того, можна вносити спеціальні присадки в бак, які приберуть відкладення. Особливо це важливо робити, якщо автомобіль тривалий час простоював.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: