ДВЗ

Знайдено легендарну «капсулу часу», яку виставили на аукціон за 1,3 мільйона євро

Історія про те, як з’явився Ferrari 365 GT NART Spyder 1969 року, захоплює, але ви повинні знати, що його творець Луїджі Чінетті-молодший теж вважав його потворним.

Подробиці

В інтерв’ю The Car Experience у 2014 році він назвав автомобіль втраченою можливістю.

«Це могла бути справді класна машина», — сказав Чінетті. «Він їхав дуже добре, просто виглядав трохи дивно. Вийшло не зовсім так, як на малюнках — приблизно на 70% від того, що мало бути, що сумно. Мабуть, це моя вина, тому що я не був достатньо близьким до проекту».

Чінетті сказав, що автомобіль був приблизно на вісім дюймів завищений і що нахил лобового скла, зокрема, скомпрометував форму. Тим часом ніс був натхненний Ferrari 512 BB LM, це зокрема проглядається у фарах, хоча решітка радіатора не робить йому користі.

Але зовнішній вигляд затьмарює те, чим насправді мало бути автомобілем-мрією. Чінетті був сином Луїджі Чінетті-старшого, який заснував NART у 1958 році та роками їздив на Ferrari. Його стосунки з брендом зрештою призвели до випуску 25 275 GTB/4S NART Spyder і великої поваги Енцо.

Як і його батько, Чінетті-молодший також був гонщиком, який встановлював рекорди швидкості та переміг на перегонах в Ле-Мані. До середини 80-х він хотів створити власний Spyder і вирішив почати з Ferrari 365 GT 2+2 1969 року.

365 GT мав 4,4-літровий двигун V12 і базувався на трубчастому сталевому шасі. З виробленим 801 він був набагато дешевшим, ніж деякі інші моделі для використання в якості бази.

Після того, як оригінальний кузов було знято та замінено алюмінієвим листовим металом, Чінетті-молодший підрахував, що автомобіль важив приблизно на 1000 фунтів менше, ніж із заводу. Завдяки деяким налаштуванням двигуна 275 GTB/4S Nart міг розганятися до 96 км/год за 6 секунд.

Коко вдалося зробити лише два таких автомобіля, і цей був другим. Він провів весь свій термін служби в Німеччині, і, за даними Autogalerie, яка займається продажем, на одометрі його пробігу близько 5000 км.

Звичайно, це рідкісна класична модель у хорошому стані та з малим пробігом, яка має офіційну печатку Ferrari, але чи достатньо цього, щоб витратити на неї 1,3 мільйона євро.

Останні публікації

Volvo із загадкою: в Києві помітили лімітований раритет родом з 90-х

На вулицях Києва помітили заряджений автомобіль Volvo. Модель 850 R 1997 року на перший вигляд…

36 хв. тому

Фахівець розповів правила вибору найкращого вживаного Ford Focus II

На ринку старих машин багато гідних варіантів. Знайти відповідний автомобіль можна навіть у межах 120…

10 години тому

ЗСУ знищили РЛС «Підліт»: росіяни втратили $5 млн і «очі» для ЗРК С-300, С-400

Розвідка Міністерства оборони України (ГУР) спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої артилерійської розвідувальної бригади успішно знищили…

11 години тому

400 броньованих автомобілів від Великої Британії: стало відомо які панцерники і гармати отримають ЗСУ

На нещодавній сесії парламенту державний міністр оборони Великої Британії Джеймс Картлідж окреслив конкретні види бронетехніки…

12 години тому

В ЗСУ надійдуть від британської приватної компанії іракські гаубиці радянського виробництва

Згідно з повідомленням «bne INTELLINEWS» Україна має отримати нерозголошену кількість гаубиць 2С1 "Гвоздика" і 2С3…

13 години тому

ЗСУ отримають першу партію з 10 канадських панцерників ACSV 8×8

Під час 21-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України, організованої міністром оборони Сполучених Штатів…

14 години тому