Новий український завод по виробництву снарядів для артилерії: Rheinmetall вже постачає обладнання

Дюссельдорфська технологічна група Rheinmetall отримала значне замовлення від українського уряду на будівництво заводу по виробництву снарядів. Цей проект, оголошений у лютому 2024 року, знаменує собою початок масштабної співпраці між Rheinmetall та Україною. Замовлення включає все необхідне технічне обладнання для заводу, який запрацює протягом 24 місяців. Загальна вартість замовлення становить кілька сотень мільйонів євро, і його буде зареєстровано на початку третього кварталу 2024 року. Очікується, що проект розпочнеться найближчим часом і завершиться протягом кількох років. Rheinmetall у партнерстві зі своїм українським спільним підприємством також буде керувати роботою заводу.

Підпишись на нас:

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG, заявив:

«Ми втілюємо наші слова в життя і разом з нашим партнером ми створимо український центр компетенції для боєприпасів. Цей наказ підкреслює довіру до досвіду та виробничих можливостей Rheinmetall. Ми вдячні підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні її обороноздатності».

Триває підготовка необхідної інфраструктури в Україні. Для експлуатації боєприпасного заводу створюється спільне підприємство Rheinmetall та української державної компанії. Ця ініціатива була вперше оприлюднена під час додаткової дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому 2024 року.

У червні 2024 року Армін Паппергер та міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про посилення стратегічної співпраці на «Ukraine Recovery Conference» у Берліні. За кілька днів до цього вони урочисто відкрили завод озброєнь на Заході України, яким керує спільне підприємство ТОВ «Укроборонпром Рейнметал». Очікується, що перша бойова машина піхоти Lynx від Rheinmetall надійде до Збройних сил України до кінця цього року, а місцеве виробництво планується розпочати найближчим часом.

Rheinmetall також оголосила про намір відкрити кілька заводів в Україні, включно з виробництвом танків, боєприпасів і систем ППО. Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії збільшення виробничих потужностей, щоб задовольнити зростаючий попит на боєприпаси, загострений війною в Україні та потребами європейських країн у переозброєнні. У 2023 році Rheinmetall зафіксувала замовлення на суму 38,3 мільярда євро, що на 44% більше, ніж у попередньому році, і планує збільшити річну потужність виробництва корпусів приблизно до 1,5 мільйона, до 2026 року.

Підтримка Rheinmetall для України виходить за межі постачання боєприпасів. Підприємство бере активну участь у програмах технічного обслуговування та ремонту бойових машин та бере участь в обміні військовою технікою з країнами-партнерами для зміцнення обороноздатності України. У співпраці з урядами Нідерландів і Данії Rheinmetall також постачає основні бойові танки Leopard для навчання українських збройних сил.

Ці ініціативи демонструють постійну відданість Rheinmetall підтримці України в її зусиллях щодо оборони та реіндустріалізації шляхом створення критичної інфраструктури та зміцнення місцевого потенціалу оборонного виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: