Експерт розповів, як не зламати кондиціонер після кількох використань

Кондиціонер – це звична річ для кожного автомобіліста. А влітку кліматичне встановлення стає ще й життєво необхідним. Однак не всі водії досі правильно користуються кондиціонером. А деякі помилки можуть призвести до його швидкого виходу з ладу. Як зробити так, щоб кліматична система прослужила довго.

Підпишись на нас:

Корисними лайфхаками поділилася автоексперт. Насамперед вона розповіла, як правильно включати систему у спеку. Так, перед тим, як завести машину, необхідно переконатися, що всі вікна закриті. Після цього потрібно дати ДВЗ трохи попрацювати. І лише після цього кондиціонер вмикається на мінімальну потужність. Важливо, щоб повітря не потрапляло на шибки, інакше вони можуть запітніти. Під час спекотної погоди установку можна вмикати на повну потужність. Однак має бути лише на 5-7 градусів холодніше, ніж за бортом.

Після того, як салон охолоне, слід зменшити потужність клімату, щоб система не перегрілася. Також це дозволить заощадити пальне. Крім того, важливо регулярно провітрювати салон. Це потрібно для циркуляції свіжого повітря та запобігання неприємним запахам. А взагалі машину спочатку краще паркувати в тіні та використовувати сонцезахисні шторки. Також не треба забувати про обслуговування кліматичної установки. Робити це потрібно відповідно до рекомендацій виробника.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: