ЗСУ знищили рідкісну російську бойову машину піхоти

Українські військові оприлюднили зображення знищеної російської бойової машини піхоти БМП-3, оснащеної модулями динамічної броні 4С24, також відомої як «Кактус».

Підпишись на нас:

Раніше цього року на передовій помітили першу БМП-3, оснащену системою ERA, що свідчить про спроби підвищити живучість машини проти таких загроз, як безпілотники FPV, РПГ і протитанкові керовані ракети (ПТРК).

Останні зображення, на яких видно, що принаймні друга БМП-3 із цією захисною модернізацією була втрачена в бою, вказують на те, що ці комплекти ERA активно впроваджуються, хоча ще не на широкій основі.

Комплекти 4С24 ЕРА розроблені в рамках програми «Каркас-2» для усунення вразливостей легкої техніки. Вони пропонують протикумулятивний захист, подібний до 4С20 Kontakt ERA, але в них вдвічі менше вибухових речовин.

Щоб зменшити пошкодження легкої броні машини, елементи захисту укладені в контейнер із шарами спіненого полімерного матеріалу. Така конструкція забезпечує контрольоване гальмування детонованих металевих пластин, розриваючи кумулятивний струмінь і одночасно зменшуючи проникнення.

БМП-3 з системою ERA

Російські джерела стверджують, що система «Каркас-2» успішно запобігає передачі детонації між елементами захисту, забезпечуючи істотний захист від кумулятивних струменів. БМП-3 були оснащені блоками 4С24 уздовж бортів і лобової проекції, щоб підвищити їхню довговічність у бойових сценаріях.

Однак, незважаючи на ці заходи захисту, БМП-3 залишається вразливим до загроз з боку українських безпілотників-смертників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: