ДВЗ

Ентузіаст відновив «горбатий» ЗаЗ-965 і встановив в нього 1.5-літровий мотор від Alfa-Romeo

Коли ми згадуємо про старі автомобілі українського виробництва, то у нашій пам’яті постають лише машини з низькою потужністю і не найнадійнішим двигуном. Однак є люди, які вирішують змінити цю ситуацію, втіливши власні мрії в реальність. Так, один автолюбитель з Вірменії вирішив замінити штатний мотор на своєму “Запорожці” більш потужним, італійським двигуном Alfa-Romeo 1.5 потужністю 105 к.с.

Подробиці

У героя цієї новини був Запорожець ЗаЗ-965. Коли батько продав машину в 1998 році, автоаматор мріяв про те, щоб колись купити і відреставрувати цей автомобіль на свій смак.

Багато часу знадобилося, щоб знайти відповідний не гнилий екземпляр “Запорожця” для реставрації та подальшого покращення. Коли автомобіль був знайдений, настав момент заміни штатного мотора потужністю 27 к.с. на силову установку від Alfa-Romeo з 1.5-літровим об’ємом та потужністю 105 к.с.

Однак, безпосередньо перед цим потрібно було відновити кузов раритету та встановити КПП від 40-ки. Крім того, були куплені та встановлені нові колісні диски та гума. Після фарбування кузова двигун Alfa-Romeo зайняв своє місце під капотом “Запорожця”. Але для правильного функціонування нового двигуна було встановлено рідинну систему охолодження.

Далі були виконані роботи зі встановлення збільшеного бензобака, нової проводки та підключення сучасного акумулятора, потужності якого вистачило б для того, щоб запускати роботу двигуна. Нарешті, автомобіль після фарбування набув нового більш цивільного вигляду і став готовим до експлуатації.

У підсумку, цей саморобний “Запорожець” із встановленим двигуном від Alfa-Romeo став не лише чудовим екземпляром автомобільного мистецтва, а й дуже зручним та практичним транспортним засобом для повсякденних поїздок. Завдяки покращеній потужності та швидкості, він може обігнати багато сучасних автомобілів у міському потоці, що не в останню чергу стало можливим за рахунок низької маси моделі.

При цьому Запорожець продовжує зберігати свій неповторний ретро стиль. Щоразу, коли власник цього автомобіля сідає за кермо, він насолоджується не лише швидкістю, а й відчуттям своєї творчої унікальності, що робить цей “Запорожець” не просто машиною, а справжнім витвором мистецтва.

Останні публікації

«Гарячий» хетчбек на виставці технічного музею «Колеса Історії»: в Києві помітили рідкісний Peugeot

На відкритті технічного музею «Колеса Історії» у Києві було помічено доволі рідкісний екземпляр для наших…

1 годину тому

Пам’ятка водію: за що оштрафують на 20 тис гривень без попередження

Сідаючи за кермо кожен водій має розуміти всю відповідальність своїх дій. А тому кожен свідомий…

2 години тому

Китайські позашляховики отримали нову версію з витратою 1,3 літра на «сотню»

На Пекінському автосалоні було офіційно представлено новий гібридний позашляховик BAIC BJ60e 2024 року. Тепер же…

11 години тому

Британська армія завершила випробування свого найбільш смертоносного основного бойового танка

Міністерство оборони Великобританії оголосило про серйозний крок для становлення нового танку Challenger 3. За програмою…

12 години тому

Названа ще одна країна, яка постачає в Україну ракети Storm Shadow

У розкритті міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса, Італія була виявлена ​​як одна з країн,…

13 години тому

«Найсучасніший і найсмертоносніший»: розпочинається створення нового європейського танку MGCS

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню підписав угоду зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом щодо…

14 години тому