Як швидко та безпечно прибрати лід з автомобільного скла

Підпишись на нас:

На лобовому склі автомобіля може з’являтися льодова кірка. Більшість автомобілістів приходять вранці, заводять автомобіль і починають зчищати кригу звичними пристроями. Та вони зачасту не демонструють хорошу ефективність. Як же швидко прибрати кригу з лобового скла.

Обігрів скла

Сучасні моделі автомобілів оснащуються функцією обігріву скла. Ця функція дозволяє позбутися льоду на склі приблизно за 5 хвилин. А за цей час автомобіль встигне прогрітися і можна розпочинати свій шлях. Звичайно, така функція є далеко не у всіх.

Салонна пічка

Салонна пічка автомобіля також може впоратися з таким завданням. Вона є в кожному автомобілі, головне встановити потік повітря на лобове скло. Варто зазначити, що в деяких авто в цьому режимі автоматично вмикається кондиціонер, його слід вимкнути.

Спосіб довів свою ефективність, проте є кілька особливостей.

  • потрібно, щоб пройщоб час, поки автомобіль прогріється і з пічки піде тепле повітря, яке буде здатне розтопити лід;
  • вмикати пічку на максимум недопустимо. Через перепади температури лобове скло може тріснути;
  • збільшувати подачу повітря слід плавно.

Салонна пічка вже не раз довела свою ефективність, проте якщо говорити про сильне заморожування, може знадобитися понад 10 хвилин.

Рідини та спреї

У спеціалізованих магазинах можна купити різні рідини та спреї, які прибирають лід із автомобіля.

Розчин можна зробити самостійно, змішуючи сіль та воду. Саморобний розчин не повинен попадати на кузов автомобіля. Якщо це станеться, то кузов за підсумком може почати іржавіти або виявляться інші проблеми.

Ще один розчин можна зробити, змішавши 2 частини спирту та 1 частину води. У саморобні розчини можна додавати трохи миючого засобу. Всі рідини, що містять спирт, є сенс заливати безпосередньо в бачок склоомивача.

Як уникнути обмерзання

Найкращий спосіб: після закінчення поїздки потрібно відчинити всі двері на 1-2 хвилини. При закритті автомобіля салон має бути холодним.

Обмерзання відбувається через те, що всередині автомобіля гаряче повітря, а зовні холодне. Якщо різниці температури не буде, тоді скло не обмерзатиме.

Якщо зими дуже суворі, лобове скло можна закрити шматком тканини. В автомобільних магазинах можна придбати спеціальні чохли. Вони забезпечують гарний захист та значно спрощують підготовку автомобіля до руху вранці.

Що робити неприпустимо

Гаряча вода дозволяє швидко видалити кригу на склі. А як же ризики? Через різницю в температурі на лобовому склі можуть швидко з’явитися сколи.

Також з побоюванням варто поставитися до використання скребків. Вони залишають подряпини на склі та значно знижують його термін служби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: