Росія планує оснащувати свої нові БМП-3 міні-дронами

Російські інженери планують модернізувати бойові машини піхоти БМП-3, оснастивши їх міні-дронами. Про таку ініціативу 22 серпня повідомила прес-служба холдингу «Високоточні системи». Зараз проект ведуть фахівці Курганмашзаводу, які розробляють бізнес-план інтеграції цих безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на платформу БМП-3. Після завершення тестування дрони будуть інтегровані в конструкцію панцерника.

Підпишись на нас:

Міні-дрони спеціально розроблені для місій розвідки та спостереження. Вони надаватимуть дані в реальному часі екіпажу БМП-3, надаючи важливу інформацію про умови бою. Оснащені камерами та датчиками, ці безпілотники будуть збирати та передавати інформацію, тим самим покращуючи тактичні можливості бойових машин та підвищуючи безпеку екіпажу.

БМП-3 — бойова машина піхоти, розроблена в Росії і використовується багатьма країнами світу, включаючи Азербайджан, Кіпр, Індонезію, Ірак, Кувейт, Лівію, Марокко, Нікарагуа, Росію, Шрі-Ланку, Південну Корею, Туркменістан, Об’єднані Арабські Емірати і Венесуела.

БМП-3 важить 18 700 кг, озброєний 100-мм гарматою, 30-мм гарматою і трьома 7,62-мм кулеметами. Його конструкція виконана зі зварного алюмінієвого сплаву, який забезпечує захист від малокаліберної зброї та осколків снарядів. Максимальна швидкість пересування 70 км/год по дорогах і 10 км/год по воді, що дозволяє долати різні типи місцевості та операції. Запас ходу 600 км.

Що стосується оснащення, то БМП-3 оснащена складною системою управління вогнем, нічним баченням і системою РХБ (ядерного, біологічного, хімічного) захисту. Він може перевозити екіпаж з трьох осіб разом із сімома додатковими піхотинцями. Його розміри становлять 7,14 метра в довжину, 3,23 метра в ширину і 2,65 метра у висоту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: