Новий прототип російської безпілотної гаубиці не має можливості дистанційного наведення

Міністерство оборони Росії опублікувало перші кадри прототипу своєї безпілотної гаубиці, відомої як «Клевер», на якій демонструються випробування стрільби цієї системи.

Підпишись на нас:

Кадри демонструють останні спроби російських військових розширити свої артилерійські можливості за допомогою автоматизації та роботизації.

«Клевер», 122-мм гаубиця, встановлена ​​на роботизованій гусеничній платформі, представлена ​​як інноваційна артилерійська система, призначена для дистанційного вогню без ризику для життя своїх операторів. Гаубиця оснащена автоматизованою системою заряджання, здатною вистрілювати чотири снаряди. В теорії ця система повинна виходити з укриття, стріляти своїми снарядами та самостійно відходити в безпечне місце.

Однак публікація детальних зображень прототипу викликала питання щодо справжніх можливостей системи. Спостерігачі відзначають, що «Клевер» не має можливості дистанційно наводити гаубицю. Це обмеження означає, що після переходу на вогневу позицію навідник повинен вручну наводити гаубицю, регулювати її після кожного пострілу та вносити необхідні корективи. Всупереч початковим заявам, система не може стріляти без прямого втручання людини.

Тож, дуже схоже, що «Клевер» це роботизована платформа, оснащена гаубицею радянської епохи Д-30, а не повністю автономною безпілотною артилерійською системою, як спочатку рекламувалося.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: