ЗМІ повідомляють про перше знищення в Росії наданої ЗСУ французької системи ППО Crotale NG

Як повідомляє Armyrecognition, за словами генерал-майора Апті Алаудінова, командувача групи "Ахмат", вперше відбулося знищення наданого ЗСУ Францією  зенітного ракетного комплексу Crotale NG.

Підпишись на нас:

Crotale NG (Nouvelle Génération – Нове покоління), модернізована версія французького ЗРК Crotale, була надана Україні в рамках пакетів військової допомоги Заходу для підвищення обороноздатності країни. Франція передала Україні дві батареї Crotale NG у листопаді 2022 року в рамках своїх ширших зобов’язань щодо підтримки захисту України від російського вторгнення.

Crotale NG — це передова ракетна система протиповітряної оборони, призначена для ураження та знищення широкого спектру повітряних загроз, включаючи літаки на низькій висоті, гелікоптери, безпілотники та крилаті ракети. Оснащений найсучаснішим радаром та інфрачервоною системою стеження, Crotale NG може виявляти, відстежувати та вражати кілька цілей одночасно. Він має ефективну дальність стрільби до 15 км і може вражати цілі на висоті від дуже низьких рівнів до 9000 м. Висока точність і здатність швидкого реагування системи роблять її особливо ефективною для захисту від загроз, що швидко рухаються на низькій висоті, у складних бойових умовах.

Повідомляється, що знищення системи Crotale NG було здійснено дроном FPV. На відео, опублікованому у своєму Telegram-каналі, Алаудінов детально описав, як Crotale NG спочатку розгорнули для перехоплення російських гелікоптерів, які були готові завдати удару в районі Мартинівки.

Джерело:Armyrecognition

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: