ЗСУ отримають 17 систем ППО IRIS-T, але більшість з них чекати ще довго

Німеччина планує поставити Україні 24 системи протиповітряної оборони IRIS-T до 2026 року, згідно з заявою канцлера Олафа Шольца від 4 вересня.

Підпишись на нас:

Bloomberg повідомляє, що канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення на додаткові системи ППО IRIS-T для Бундесверу та Збройних сил України.

Деякі українські союзники нещодавно оголосили про військову підтримку через активізацію нападів Росії на українську критичну та цивільну інфраструктуру, що спричинило жертви та відключення електроенергії.

Шольц заявив, що Німеччина закупить шість систем IRIS-T для своїх збройних сил, які, за його словами, «зіграють ключову роль у зміцненні ініціативи протиповітряної оборони Європейського щита неба», в якій бере участь 21 країна.

Scholz анонсував замовлення 17 систем IRIS-T для України. Інформаційне агентство DPA уточнює, що йдеться про вісім систем середньої (SLM) і дев’ять систем малої (SLS) дальності. В Україні вже працюють чотири системи SLM і три SLS.

«Ці системи допомогли збити понад 250 російських ракет, безпілотників і БПЛА, врятувавши багато життів», — сказав Шольц.

Він пообіцяв, що чотири додаткові системи – по дві середньої та малої дальності – будуть поставлені до кінця цього року, а решта – наступного.

Урядовий чиновник Німеччини повідомив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої і 12 малої дальності. Раніше Reuters повідомляв про постачання систем IRIS SLM-T.

Ця заява сталася після того, як минулого місяця Берлін підтвердив поставку Києву системи протиповітряної оборони малої дальності IRIS-T. Норвегія та Велика Британія також оголосили 3 вересня, що надішлють додаткову військову підтримку, включаючи системи ППО та боєприпаси.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: