Rolls-Royce і FFG оновили технічну частину танку Leopard 1: став більш економічним і надійним

Rolls-Royce разом з Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) заявили про успішну модернізацію застарілого танку Leopard 1 і інженерної машини Wisent 1. Основна частина змін в цьому проекті стосуються заміни оригінального двигуна на більш сучасне рішення.

Підпишись на нас:

Різні країни світу, в тому числі і Україна використовують танки Leopard 1, виготовлені ще в 60-х роках. Але двигуни MTU MB838 для них, вже не виробляють і тому для продовження успішної експлуатації танків Rolls-Royce і FFG пропонують встановлювати на нього 8V199, від «дочки» Rolls-Royce Power Systems. Аналогічним двигуном вже модернізували машини Boxer і Piranha V, а також ним оснащений легкий танк нового покоління M10 Booker.

Такий двигун потужніший на 190 кВт, ніж попередник (номінальна потужність 800 кВт), надійніший, споживає менше палива і менше важить.

Компанія FFG, яка бере участь в цьому процесі, відповідатиме за розробку та інтеграцію нової трансмісії, системи охолодження та за сумісність з існуючими платформами. Для роботи також буде залучена компанія ZF, яка разом з FFG буде працювати над «стикуванням» трансмісії 4HP250 з новим двигуном.

Оновлення двигуна для танку надає змогу зменшити витрати на логістику і знімає проблему з закупкою запчастин для для цих броньованих машин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: