Швеція закупляє найсучасніші і найшвидші амфібійні системи M3 від GDELS

General Dynamics European Land Systems (GDELS) отримала замовлення на четверту партію амфібійних мостів і поромних систем M3 для Збройних сил Швеції. Контракт було підписано зі шведським агентством оборонних закупівель Försvarets Materielverk (FMV) 5 вересня 2024 року. Це замовлення знаменує собою новий етап у зміцненні можливостей Швеції щодо подолання водних перешкод.

Підпишись на нас:

М3 визнаний найсучаснішим і найшвидшим амфібійним мостом і поромною системою в світі з точки зору вантажопідйомності, часу складання та маневреності на суші та воді. Він може перевозити вантажі, включаючи основні бойові танки, такі як Leopard 2, M1A2 Abrams і Challenger 2. Ця система забезпечує плавний перехід між землею та водою, і нею може керувати екіпаж лише з двох солдат.

Підвищена автоматизація системи також допомагає зменшити експлуатаційні витрати. M3 можна використовувати як міст або багатопрофільний пором, пропонуючи велику гнучкість на полі. З точки зору сумісності, він може поєднуватися з іншими рішеннями для зв’язку, такими як SRB (стандартний стрічковий міст) і IRB (покращений стрічковий міст), що дозволяє проводити спільні операції з коаліціями, які використовують різні системи.

Швеція зможе використовувати системи-амфібії M3 з різними важкими військовими транспортними засобами, які зараз знаходяться на озброєнні її збройних сил. Серед обладнання, яке Швеція може використовувати з M3, є основний бойовий танк Stridsvagn 122, модифікована версія німецького Leopard 2. При вазі близько 62 тонн Strv 122 повністю сумісний з транспортними можливостями M3.

Бойові машини піхоти CV90, які виробляються в Швеції і використовуються в різних модифікаціях, також можуть перетинати мости M3 або пороми. Ці бронемашини вагою від 25 до 35 тонн залежно від версії добре підходять для десантних операцій з M3. Крім того, бронетранспортери, такі як всюдиходи BvS 10, здатні використовувати системи M3 для перетину затоплених районів або річок.

Система IRB (Improved Ribbon Bridge) для перетину водойм (Джерело зображення: GDELS)
Система IRB (Improved Ribbon Bridge) для перетину водойм (Джерело зображення: GDELS)

Перш ніж придбати системи M3, Швеція в основному використовувала систему IRB (Improved Ribbon Bridge) для перетину водойм. IRB – це система наплавних мостів, здатна перевозити важку броньовану техніку та іншу військову техніку. Однак M3 пропонує додаткові переваги щодо швидкості розгортання, гнучкості та взаємодії з іншими системами НАТО, такими як ті, що використовуються Сполученими Штатами, Великою Британією та Німеччиною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: