Польща стає провідною європейською танковою силою: матиме більше сучасних танків ніж Німеччина і Франція

За кілька років Польща значно трансформувала свій військовий потенціал. Це зростання потужності було особливо очевидним у сфері бойових танків, з амбітною стратегією модернізації та зміцнення наземних сил. Із загостренням геополітичної напруженості вздовж її кордонів, зокрема через війну в Україні, Варшава вжила рішучих заходів, щоб забезпечити своє місце серед найпотужніших армій на континенті.

Підпишись на нас:

У майбутньому Польща може мати значний танковий парк завдяки запланованому придбанню:

  • 1000 південнокорейських танків K2 Black Panther;
  • 366 американських танків M1 Abrams (включаючи 250 нових і 116 вживаних);

247 танків Leopard 2A5 і 2PL вже знаходяться на озброєнні і всього Польща може поставити на озброєння 1613 танків.

Історично Німеччина та Франція вважалися лідерами у танковій війні в Європі. Основу яких в основному складали Leopard 2 для Німеччини та Leclerc для Франції. Хоча ці моделі залишаються на передньому краї технологій, їхня кількість обмежена порівняно з амбіціями Польщі. Німеччина, яка має на озброєнні близько 300 танків Leopard 2, і Франція, яка має майже 200 танків Leclerc, не зрівняються з обсягами Польщі. Польща, з її масовими придбаннями танків K2 і Abrams, прагне створити найбільший танковий парк у Європі. Крім того, інші європейські країни, такі як Сполучене Королівство з її танками Challenger 2 або Італія з її танками Ariete, мають набагато меншу кількість одиниць цієї техніки на озброєнні. Цей контраст підкреслює рішучість Варшави позиціонувати себе як беззаперечного лідера бронетанкових сил на континенті як за чисельністю, так і за сучасністю їхнього обладнання.

Таким чином, Польща робить значний ривок вперед, замінюючи свою стару бронетехніку на ультрасучасні танки, здатні домінувати на європейському полі бою. Ця швидка і глибока модернізація демонструє прагнення Варшави забезпечити свій захист від зростаючих загроз зі сходу. Зміцнюючи свій бронетанковий потенціал, Польща не тільки стає провідним військовим гравцем у Європі, але й підтверджує свою роль лідера в регіональній безпеці та обороні.

У європейському контексті, де армії прагнуть посилити себе перед лицем геополітичної невизначеності, Польща позиціонує себе як взірець готовності та передбачення, гарантуючи, що її бронетанкові сили зможуть протистояти майбутнім викликам.

1 коментар

  1. Если поляки человеки,боятся боевать,то это просто металлолом..А они боятся..пока украинцы прикрывают им жопу,они на них вечно недовольно пистят..не все конечно,но уродов там хватает..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: