Що робити, якщо килимок заблокував педаль акселератора в авто

Підпишись на нас:

ДТП на дорогах загального користування відбуваються з різних причин. І не завжди цьому передує неуважність водія. Наприклад, килимок у салоні може заблокувати педаль акселератора. З цієї причини може статися аварія. Експерти розповіли, що робити у такій ситуації? Насамперед потрібно зберігати спокій та утримувати курсову стійкість ТЗ.

Якщо педаль акселератора виявилася заблокованою на машині, укомплектованою автоматичною КПП, необхідно перевести селектор трансмісії в нейтральний режим. Завдяки цьому відключиться зв’язок мотор-колеса. Після цього можна користуватися педаллю гальма. А ось намагатися гальмувати «ручником» у такій ситуації безглуздо. Також слід активувати аварійну сигналізацію та по можливості обминати інші автомобілі. Крім того, не потрібно виїжджати на узбіччя чи тротуар, де можуть бути пішоходи.

Також експерти дали кілька порад, як запобігти такій ситуації. Головна помилка багатьох автовласників – використання неоригінальних килимків. Слід позбавитися від китайських підробок на користь сертифікованого покриття. Взагалі не варто купувати аксесуари, що не передбачені виробником. Небезпечне може бути навіть звичайне обплетення на рульовому колесі, оскільки воно погіршує контакт. Загалом краще прибрати з кабіни весь відволікаючий тюнінг.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: