Експерти розповіли, через скільки часу після випивки можна сідати за кермо

Підпишись на нас:

Багато водіїв помиляються в розрахунку часу виведення алкоголю. Вони вважають, що певний проміжок часу достатній для очищення організму. Однак найчастіше розрахунки помилкові.

Наприклад, людина випила 0,5 літра горілки ввечері і вважає, що до ранку сліди спиртного зникнуть з організму. Однак 12 годин для цього недостатньо. Зазначена кількість алкоголю виходить тільки через 16 годин.

В Україні гранично допустимий рівень алкоголю – 0,2 проміле. Але європейські норми мають пріоритет. Тому українські суди часто орієнтуються на європейський параметр у 0,5 проміле.

Час виведення алкоголю з організму

Терміни залежать від багатьох чинників, включно зі статтю і вагою водія, міцністю спиртного напою і кількістю випитого. У середньому алкоголь виводиться за 12-24 години, проте в деяких випадках процес може затягнутися. Для точного розрахунку краще використовувати алкогольний калькулятор.

Ефективність домашніх методів

Домашні методи зазвичай неефективні. Пиття великої кількості води або кави не прискорює процес. Єдиний спосіб – дати організму час.

Вплив їжі на виведення алкоголю

Певні страви можуть уповільнити всмоктування, але не прискорити виведення. Тільки час очищає організм від алкоголю. Харчування перед випивкою знижує вплив, але не прискорює детоксикацію.

Чи можна сідати за кермо після келиха вина

Краще цього не робити. Навіть мала кількість спиртного впливає на реакцію та увагу. Безпека на дорозі важливіша.

Наслідки порушення

Перевищення допустимого рівня загрожує штрафами в межах ₴17 000 – 51 000 або/чи втратою прав на строк до 10 років. У разі ДТП – кримінальна відповідальність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: