Безперебійна робота світлофорів в Києві обійдеться в мільярди гривень

Підпишись на нас:

Для забезпечення безперебійної роботи світлофорів у Києві під час відключень електроенергії потрібні кошти в розмірі від ₴2 млрд до ₴4 млрд. Відповідні дані наводить міськрада української столиці.

За підрахунками фахівців відомства, процес підключення світлофорів до ліній критичної інфраструктури може зайняти кілька років.

Перехід світлофорів на більш надійне електропостачання передбачає виконання складних організаційно-технічних заходів, починаючи від розроблення проєктної документації та кошторису, узгодження з профільними органами та прокладання нових ліній електроживлення – закінчуючи роботами з благоустрою.

Наразі світлофори належать до третьої категорії е-приймачів за надійністю електропостачання, що робить їх уразливими до відключень. Для переходу на першу категорію необхідні зміни в державних будівельних нормах, які не перебувають у компетенції Київради.

Наразі в місті встановлено понад 280 шаф резервного живлення, які здатні забезпечувати роботу світлофорів до 24 годин у разі відключення електроенергії. У 2024 році додатково встановили ще 77 таких пристроїв. Однак для повної реалізації проєкту і переведення всіх світлофорів на першу категорію електропостачання потрібні значні зміни в законодавстві та тривалий процес впровадження.

Наприкінці травня Кабмін затвердив порядок, згідно з яким критично важливі об’єкти отримуватимуть пріоритетне електропостачання. До таких об’єктів належать заклади охорони здоров’я, військові та територіальні центри, підприємства з безперервним циклом виробництва та об’єкти паливно-енергетичного сектору.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: