Експерт розповів, якою буде переплата за паливо, якщо вчасно не змінювати свічки запалювання

Кожен автомобіліст якось стикається із ситуацією, коли невчасна заміна свічок запалювання призводить до зайвих витрат. Експерти зазначають, що нехтування цим моментом може значно збільшити витрати палива, оскільки свічки відіграють важливу роль у процесі його згоряння.

Підпишись на нас:

Ці деталі з часом проходять через кілька етапів роботи – від ідеального стану до повного зниження ефективності. Якщо вчасно не зробити заміну свічок, їхній стан негативно позначиться на силовому агрегаті. Паливо не згорятиме повністю, що викличе зростання його споживання.

Багато хто вважає, що система самодіагностики машини вчасно фіксує такі проблеми, але це не так. Попередження виникають лише за серйозних порушень, а незначні збої можуть тривалий час залишатися непоміченими.

Свічки починають зношуватися з моменту пробою ізолятора, що веде до збоїв запалювання. Тому так важливо періодично перевіряти ці деталі, особливо якщо на відповідні проблеми вказує система самодіагностики. Рекомендації автовиробників щодо заміни свічок ґрунтуються на результатах випробувань моторів.

Період служби звичайних свічок знаходиться в межах п’ятдесяти тисяч кілометрів, для іридієвих – до ста п’ятдесяти тисяч. Однак у наших умовах, де якість палива не завжди відповідає нормам, свічки можуть втрачати свою ефективність набагато швидше – вже за 20 тисяч кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: