Експерт пояснив, як залитий у бензобак спирт продовжує ресурс двигуна авто

Підпишись на нас:

Багато автовласників не здогадуються, що в баку з’являється вода, яка може призвести до утруднення запуску мотора в холодну пору року. Потрапити вона може всередину при заправці в дощову погоду, а потім перетворюється на конденсат і тривалий час накопичується. Досвідчений моторист розповів, як за допомогою звичайного спирту можна видалити її.

Вода важча за бензин, тому накопичується внизу. Саме звідти паливний насос насамперед бере паливо, але в холодну погоду вона може замерзнути і стати причиною збою в запуску ДВЗ.

Для усунення води багато хто рекомендує використовувати ацетон. Однак він досить агресивний і може розкладати відкладення в баку, які, потрапляючи в двигун, здатні завдати шкоди форсункам. Ізопропіловий спирт підходить ідеально, проте його буває складно дістати. Деякі водії рекомендують використовувати горілку, але через великий вміст води в її складі, це може тільки погіршити ситуацію.

Експерт рекомендує використати звичайний 95-відсотковий спирт. Для усунення одного літра води потрібно три літри спирту. Провести процедуру досить просто – потрібно залити літр спирту, потім заповнити бак бензином і проїхати якнайбільшу відстань. Волога випарується, повторювати процедуру можна при необхідності, ніякої шкоди двигуну це не завдасть.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: