Водіям розповіли, як можна втратити авто при запуску двигуна з кнопки

Підпишись на нас:

Віддалений запуск двигуна дозволяє автовласникам довше залишатись у теплому будинку при настанні осінніх холодів. Інший його плюс – можливість вирушати у поїздку у прогрітому салоні автомобіля. Однак це має і свої мінуси, серед яких навіть ризик угону транспортного засобу.

Системи пристрою розрізняють на дві групи. Перша запускає двигун за сигналом з брелка або зі смартфона. Інша використовується для програмування запуску двигуна у певний час або забезпечення потрібного температурного режиму.

Багато хто думає, що це нічим не відрізняється від запуску з ключа, проте відмінності є. Коли машину запускають віддалено, у разі низького рівня моторного мастила є ризик, що мотор якийсь час працюватиме без мастила, що призводить до його виходу з ладу. Якби власник запускав його сам, він зміг би це помітити по індикатору, що горить на приладовій панелі.

Інший момент, що при установці систем часто в машині встановлюють другий ключ. Це приваблює зловмисників, які за допомогою спеціальних пристроїв можуть перехопити сигнал, після чого відкрити машину, зламати замок запалювання та запустити двигун. Проблеми можуть виникнути і при зверненні до поліції з приводу крадіжки автомобіля, оскільки власник має надати два ключі та документи. Тому під час встановлення таких систем необхідно замовляти ще один ключ у офіційного дилера.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: