Армія США отримає вдосконалені системою Iron Fist БМП Bradley

Міноборони США збирається придбати системи активного захисту Iron Fist для БМП Bradley.

Підпишись на нас:

Згідно з даними Міноборони, контракт на 191,2 мільйони доларів було укладено з General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Нові системи захисту для БМП Bradley будуть встановлені протягом наступних трьох років, до 31 липня 2027 року.

Варто зазначити, що фінансування цього придбання відбувається з бюджету, виділеного на допомогу Україні. У рамках цієї ініціативи армія США отримає модернізовані машини Bradley, оснащені системою Iron Fist, які замінять старіші моделі M2A2 Bradley у своєму інвентарі.

Система активного захисту Iron Fist, розроблена на початку 2000-х років для Армії оборони Ізраїлю та була запропонована для експорту різним міжнародним клієнтам. Система призначена для перехоплення та знешкодження керованих протитанкових ракет і реактивних систем залпового вогню. Крім того, на даний момент вона випробовується на перехоплення бронебійних диверсійних снарядів.

На додаток до засобів протидії Iron Fist, модернізовані БМП Bradley будуть оснащені бортовими радіолокаційними системами, здатними виявляти підлітаючі ракети. Ці системи працюватимуть у поєднанні з комбінованою системою оповіщення, яка включає датчики для виявлення лазерного випромінювання, а також додатковий модуль для космічного моніторингу.

Цей контракт став результатом нещодавньої презентації модернізованої бойової машини піхоти M2A4E1 Bradley. Додавання системи Iron Fist означає подальше вдосконалення захисних і оперативних можливостей машини.

Крім того, нещодавно ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems уклала контракт на постачання системи захисту Iron Fist для шведської філії BAE Systems Hägglunds, підкреслюючи зростаючий міжнародний інтерес до цієї технології захисту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: