«Ветеран американської армії»: Bradley став улюбленцем бійців ЗСУ

Підпишись на нас:

Бойова машина піхоти Bradley стала фаворитом українських солдатів. Вона добре адаптувалася до умов бойових дій в Україні. Машина захищає від дронів, мін і протитанкових гармат.

Після вторгнення Росії в Україну США відправили на потреби ЗСУ понад 300 таких машин. Незважаючи на вік, вони показали відмінні результати.

Bradley важить близько 28 тонн. Екіпаж складається з трьох осіб. Машина може перевозити 6 десантників. Вона озброєна 25-мм гарматою і пусковою установкою протитанкових ракет. Маневреність цих БМП високо цінується в бойових умовах. Техніку можна швидко виявити і знищити за допомогою дронів.

Ці машини корисні в наступальних і оборонних операціях. Деякі з них, на жаль, були пошкоджені або знищені (65% станом на травень-2024). Однак багато було відремонтовано і повернуто на передову. Українські механіки віддають перевагу старим машинам. Їх легше лагодити.

Пентагон шукає заміну Bradley. Нова машина має бути легшою, потужнішою, краще захищеною і мати відкриту архітектуру бортових систем. Це дасть змогу легко замінювати й модернізувати програмну та апаратну начинку. Зараз апдейт цих машин займає 3-5 років. Армія США хоче скоротити цей термін до, приблизно, 1 року.

США продовжують експлуатацію одного підрозділу Bradley. Машини проходять модернізацію. Встановлюється ізраїльська система захисту “Залізний кулак”. Українські БМП вже оснащені засобами радіоелектронної боротьби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: