Чеський виробник боєприпасів налагодить в Україні виробництво артилерійських снарядів

Чехословацька група (CSG) підписала угоду про співпрацю з українським виробником зброї «Українська Бронетехніка» щодо локального виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів в Україні.

Підпишись на нас:

Відповідно до угоди, яка є частиною великого пакету контрактів, підписаних 2 жовтня 2024 року, CSG надасть необхідну експертизу та технічну підтримку, щоб допомогти «Українській Бронетехніці» розпочати місцеве виробництво 155-мм артилерійських снарядів, починаючи з наступного року.

Цей крок спрямований на прискорення виробництва для забезпечення потреб українських військових при зниженні витрат. Початкова мета — виготовити 100 000 артилерійських снарядів у 2025 році, а до 2026 року очікується, що виробництво перевищить 300 000 снарядів на рік. Виробничий процес відбуватиметься як у Чехії, так і в Україні, охоплюючи різні типи боєприпасів великого калібру.

«Ми визнаємо важливість того, щоб Україна виробляла військову техніку на власній території», — сказав Річард Кубена, комерційний директор CSG Defence. «Рішення локалізувати виробництво танкових і артилерійських боєприпасів в Україні є частиною нашого давнього зобов’язання підтримувати Україну, і ця ініціатива походить від власника CSG Міхала Стрнада, який виступав за перенесення виробництва».

CSG підтримувала оборонні потреби України задовго до російського вторгнення у 2022 році. У 2018 році компанії-члени CSG поставили в Україну самохідні гаубиці та бойові машини піхоти. З початку вторгнення CSG збільшила поставки військової техніки, включаючи танки, гаубиці та системи протиповітряної оборони, у рамках своїх ширших зусиль з надання допомоги Україні в її боротьбі з російською агресією.

Речник CSG Андрей Чиртек наголосив на стратегічній важливості передачі оборонних виробничих потужностей Україні. «Важливо не просто постачати військову техніку та боєприпаси, а забезпечити, щоб Україна могла підтримувати свою обороноздатність шляхом зміцнення власної оборонної промисловості», – сказав Чиртек. Він додав, що хоча деталі виробничих потужностей залишатимуться нерозкритими з міркувань безпеки, виробництво розпочнеться у 2025 році.

Міністерство оборони Чехії та Міжурядове агентство оборонного співробітництва AMOS відіграли ключову роль у сприянні укладенню цієї угоди. Обидва суб’єкти зіграли важливу роль у координації підтримки України приватним сектором з початку війни та є центральними для поточної Чеської ініціативи, яка спрямована на збільшення поставок боєприпасів в Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: