Партія гаубиць PzH 2000 прибула в Україну з Катару набагато раніше запланованого терміну

Підпишись на нас:

Україна достроково отримала від Катару партію самохідних артсистем PzH 2000. Перші машини прибули напередодні замість грудня-2024 і першого триместру 2025 рр.
Поставка була проведена через ФРН. Замість 12-и зазначених САУ близькосхідна держава отримає більш сучасну техніку.

Партія гаубиць PzH 2000 прибула в Україну з Катару набагато раніше запланованого терміну

Згідно з оприлюдненою раніше інформацією, Катар у 2013 році замовив 24 установки PzH 2000. Половина цієї кількості вирішено відправити на потреби ЗСУ. Дострокове постачання шести установок свідчить про їхній відмінний стан (за умовами угоди, німецькі зброярі мали усунути потенційні дефекти перед передачею систем Україні).

Одночасно з поставками САУ, офіційний Київ отримав додаткові ЗРК IRIS для зміцнення ППО. Йдеться про версії T-SLM середнього радіусу дії і T-SLS для ближньої роботи, укупі з ракетами для “Ірисів” і модернізованих “Бук-ів”.

Крім того, захисникам України передадуть танки Leopard 1 у кількості восьми штук, БМП Marder (20 од.) та певну кількість інженерних машин Wisent 1 і мостоукладачів Beaver.

Також заявлено передачу 24 000 снарядів калібру 155 мм, гранатометів RGW-90 Matador, 40-мм гранат, БПЛА “Вектор” і партії пістолетів, штурмових і снайперських гвинтівок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: