Chery показала свій перший літаючий автомобіль: фото та характеристики

Підпишись на нас:

Все частіше автовиробники почали замислюватися над тим, як впоратися із заторами на дорогах. Найкращим варіантом у цьому плані виглядає літаючий автомобіль, над яким вже багато компаній почали працювати. Зокрема, про подібні проекти вже заявили такі марки, як Xpeng та Chery. Остання, до речі, вже показала свій новий концепт Chery Land and Air Vehicle, який успішно впорався з першим тестовим завданням.

Перший літаючий автомобіль від Chery_

Показано новинку в рамках Глобальної інноваційної конференції Chery 2024. Подробицями про майбутню модель, що літає, поділилося видання CarNewsChina. Особливий акцент у рамках показу було зроблено на першому випробуванні. Повідомляється, що він зміг пролетіти близько 80 кілометрів. Сам по собі він представляє трикорпусний автомобіль з гібридним крилом. Варто зазначити, що концепт поки не має рульового колеса і педалі газу. Чи з’являться вони надалі, не повідомляється. Найімовірніше, функції даних елементів виконуватиме електроніка.

Chery Land and Air Vehicle має у своїй конструкції літаковий модуль, кабіну пілота та шасі. Заявлено про можливість перемикання з автономного польоту на керування дорогою. Створення такої моделі покликане вирішити проблему заторів. У режимі польоту він може злітати та сідати вертикально. Побудовано авто на платформі Mars S2MA та розраховано на двох осіб. Висота польоту – менше 1000 м, а розігнати його в повітрі можна буде до 120 км/год. При цьому в небі він здатний перебувати близько 40 хвилин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: