Stellantis суттєво скоротить виробництво автомобілів традиційними ДВЗ вже наступного місяця

Підпишись на нас:

Автомобільний гігант Stellantis розглядає можливість значного скорочення виробництва машин з двигунами внутрішнього згоряння в Європі вже з наступного місяця. Це рішення пов’язане з посиленням норм викидів CO2 в ЄС і, як наслідок, великим штрафом за їхнє перевищення.

Новопризначений операційний директор європейського підрозділу Stellantis, Жан-Філіп Імпарато, підтвердив готовність компанії зменшити випуск автомобілів з бензиновими та дизельними ДВЗ. Причина поспіху очевидна: з 1 січня 2025 року в ЄС набувають чинності жорсткі норми викидів – середній показник автопарку має знизитися з нинішніх 115,1 г/км до 93,6 г/км. На даний момент тільки Tesla та Geely відповідають цим вимогам.

Stellantis скоротить виробництво автомобілів традиційними_ДВЗ

За кожен грам перевищення норми викидів автовиробники мають сплачувати штраф у розмірі 95 євро з автомобіля. За оцінками експертів, загальна сума штрафів для автовиробників може сягнути 10 -15 мільярдів євро. Ситуацію ускладнює падіння попиту на електромобілі в Європі – їхня частка становила лише 14,7% від загального продажу за дев’ять місяців року.

Stellantis скоротить_виробництво автомобілів традиційними ДВЗ

До 2030 року норми стануть ще жорсткішими – 49,5 г/км, а до 2035 року викиди мають бути зведені до нуля, що фактично означає заборону продажу нових автомобілів з традиційними двигунами. Виняток становитимуть лише машини на синтетичному паливі чи водні. У цих умовах Stellantis робить вибір на користь розвитку електромобілів, незважаючи на їхню меншу прибутковість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: