В Kia розповіли про потужність і запас ходу першого електричного трирядного кросовера

Підпишись на нас:

Фотографії та характеристики Kia EV9 вже були оприлюднені на початку цього місяця. Тепер у нас є більше деталей про абсолютно новий повнорозмірний електричний SUV з Кореї.

Подробиці

Kia EV9 має стати першим електричним трирядним позашляховиком автовиробника, який буде схожий на концепт-кар.

З запасом ходу до 541 км за WLTP він навіть випереджає Tesla Model X. Звичайно, це стосується моделі Long-Range RWD, яка включає більший акумулятор ємністю 99,8 кВт-год, який також є в моделі з повним приводом.

Kia EV9

Крім того, Kia EV9 побудовано з використанням 800-вольтової архітектури, а це означає, що якщо можна знайти надшвидкий зарядний пристрій, знадобиться лише 15 хвилин зарядки, щоб збільшити запас ходу на 239 км.

Стандартний EV9 має тільки задній привід і акумулятор на 76,1 кВт-год. Оцінки запасу ходу автомобілів, оснащених пропонованим акумулятором меншого розміру, ще не розголошені.

EV9 навіть має опцію, яка дозволить користувачам продавати електроенергію назад до мережі в майбутньому, а також стандартну функцію від автомобіля для живлення ноутбуків, холодильників і туристичного спорядження.

Kia EV9

Потужність

Найповільніший із варіантів EV9 — задньопривідна модель. Завдяки одному «розстроєному» двигуну він видає 201 к. с. і 350 Нм крутного моменту для досить довгого (за сучасними стандартами) спринту до 100 км/год за 9,4 секунди.

Стандартна модель їде краще. Потужність зросла до 215 к. с., а крутний момент залишився незмінним — 350 Нм. Із збільшенням потужності ви досягнете магічної позначки 100 км/год за 8,2 секунд.

Для тих, хто шукає трохи більше шарму від цього повнорозмірного позашляховика з трьома рядами сидінь, варто шукати варіант із подвійним приводом на всі колеса. Завдяки сумарній потужності 378 к. с. і крутному моменту 600 Нм EV9 може розганятися до 100 км/год за 6,0 секунди .

Великий всередині та зовні

Kia EV9 має 5010 мм у довжину, 1980 мм у ширину та 1755 мм у висоту, включаючи багажник на даху. Зовні EV9 практично ідентичний за розмірами Kia Telluride. Що важливо, платформа Electric Global Modular Platform (E-GMP) означає, що колісна база цього електромобіля була розширена і становить 3100 мм.

Kia EV9

Kia EV9 Kia EV9 Kia EV9 Kia EV9 Kia EV9

Екстер’єр також матиме відмінності між звичайною версією та версією «GT-Line». Остання отримає модифіковані передній та задній бампери і унікальну цифрову решітку радіатора. Повітряні завіси додаються до покращення аеродинаміки закритих коліс, розмір яких варіюється від 19 до 21 дюйма.

Kia EV9 GT
Kia EV9 GT

Президент Kia Motor Хо Сон Сонг також підтвердив, що компанія працює над EV9 GT. Спортивна версія трирядного SUV дебютує в 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: