Оновлено вимоги перевірки водія: до чого готуватися

Підпишись на нас:

Інспектора поліції з кожним роком все прискіпливіше відносяться до перевірки водіїв на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Про деякі зміни заявив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді – Тарас Мельничук.

Подробиці

Відтепер водії на яких падає підозра зобов’язані пройти огляд із застосуванням відеофіксації на стан алкогольного або наркотичного сп’яніння на місці зупинки авто. Обов’язково присутніми мають бути двоє свідків. Зміни стосуються також водіїв, що приймають лікарські препарати, які зменшують концентрацію уваги.

На даний момент в Україні на законодавчому рівні визначено максимальну допустиму норму алкоголю в крові – 0,2 проміле. Якщо у водія в крові знайдено більше, то він буде в кращому разі оштрафований, в гіршому позбавлений прав. В окремих випадках водієві може загрожувати ув’язнення.

У 2023 році водіїв за п’яне водіння можуть оштрафувати на 17 000 гривень та забрати посвідчення водія на 1 рік. Якщо водій порушив закон вдруге розмір штрафу буде збільшено до 34 000 гривень і конфісковано права на 3 роки. Якщо порушник буде спійманий ще раз, то штраф буде складати 51 000 гривень та йому доведеться провести в в’язниці 15 діб, а права будуть вилучені на 10 років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: