Мінімальна витрата палива: показали, як будуть виглядати нові кросовер-купе Peugeot

Підпишись на нас:

Peugeot вразив всіх, створивши 3008. Цей кросовер став одним з найпопулярніших висококонкурентного сегменту компактних кросоверів у Європі. Незважаючи на оновлення другого покоління з підтяжкою обличчя в 2020 році та компонування його гібридними силовими агрегатами в 2023 році, очікується, що 3008 третього покоління з’явиться пізніше цього року. Тому ми зібрали всю інформацію про новий позашляховик, яку змогли знайти, і представили її вам разом із переглянутими рендерами, натхненними камуфльованими прототипами.

Подробиці

Поточний 3008 дебютував ще в 2016 році, але кросовер значно відрізняється від попередника мінівена. Він став ще привабливішим після рестайлінгу 2020 року, який приніс фірмові світлодіодні «ікла» Peugeot. Однак час плине швидко, як і тенденції в світі автомобільного дизайну, які вимагають більш рельєфних кузовів і більш спортивної позиції для позашляховиків з високим кліренсом. Це саме те, що Peugeot зробить з 3008 третього покоління, перетворивши його на кросовер-купе.

Peugeot 3008 і E-3008

Основною особливістю нової моделі стане перероблена хвостова частина з сильно похиленим заднім люком, що змінює пропорції та допомагає їй конкурувати з конкурентами преміум-класу. 3008 буде вищим за трохи довший 408 фастбек , але він, безумовно, виглядатиме набагато спортивніше свого попередника. Нова форма також допоможе ще більше відрізнити 3008 від нового покоління його «коробчатого» брата 5008.

Потрійні світлодіодні «ікла» будуть поєднані з найновішим 3D-малюнком на решітці радіатора та новою емблемою, яка з’явилася в 308 ще в 2021 році. Штучні повітрозабірники бампера поточного 3008 приберуть, для більш «чистого» дизайна бампера, подібного до нещодавно оновленого 508-го.

Peugeot 3008 і E-3008

Профіль матиме більш просту та пряму характерну лінію разом із більш нахиленою лінією даху до задньої частини. Ми б не здивувалися, якби Peugeot зменшив пластикове покриття кузова, щоб позашляховик виглядав менш авантюрним і більш преміальним. Очікується, що більш тонкі світлодіодні задні ліхтарі з графікою з трьома кігтями будуть з’єднані через темно-тоновану декоративну частину, подібно до інших моделей Peugeot. Новий дизайн колісних дисків і свіжа палітра кольорів можуть ще більше оживити зовнішній вигляд, тоді як двоколірне оформлення з пофарбованими в чорний колір дахом і стійками, ймовірно, буде перенесено на нове покоління.

Очікується, що майбутня модель буде слідувати тенденції позашляховиків, збільшуючись у розмірах, створюючи більший розрив між нею та оновленою моделлю 2008 року, яка має довжину 4300 мм. Довжина поточного 3008 становить 4447 мм, а очікується, що нова модель буде ще довшою. Це збільшення розміру покращить пропорції автомобіля та забезпечить більше місця для пасажирів і багажу, незважаючи на його позицію купе-кросовера.

Peugeot 3008 і E-3008

Усередині, хоча приладова панель i-Cockpit поточної моделі все ще може виглядати свіжою за стандартами 2022 року, Peugeot покаже новий рівень запозичивши елементи з концепту Inception. В оновленому салоні буде перероблена панель приладів та екран інформаційно-розважальної системи, а також спрощена компоновка та якісніші матеріали, що наблизить його до моделей преміум-класу, таких як BMW X1, Alfa Romeo Tonale та Mercedes GLA. Крім того, обладнання буде оновлено за допомогою більш досконалої ADAS, запозиченої з контейнера запчастин Stellantis.

Основи Stellantis з акцентом на електрифікацію

Компанія Peugeot офіційно підтвердила, що новий 3008 стане першою моделлю, яка базуватиметься на новій архітектурі STLA Medium. Повністю електричний E-3008 стане першим, хто дебютує в другій половині 2023 року, а за ним з невеликим відривом піде більший E-5008. Незважаючи на те, що силові агрегати з нульовим рівнем викидів стануть основним напрямком нового покоління, Peugeot все одно пропонуватиме альтернативні варіанти у вигляді електрифікованих силових агрегатів для певних ринків, які не повністю готові до електромобілів.

Peugeot 3008 і E-3008

Очікується, що архітектура STLA Medium забезпечить покращені технічні можливості на електричному фронті з точки зору вихідної потужності та запасу ходу порівняно з поточною платформою EMP2, яка зараз лежить в основі Peugeot E-308 та багатьох інших електромобілів Stellantis. Якщо говорити точніше, запас ходу з нульовим рівнем викидів становитиме до 700 км, тоді як Peugeot пропонуватиме три різні електричні силові агрегати для E-3008.

Peugeot 3008 і E-3008

Крім E-3008, компактна модель, швидше за все, отримає нову м’яку гібридну версію трициліндрового 1,2-літрового бензинового двигуна PureTech, який дебютував на початку цього року. Двигуну внутрішнього згоряння допомагає єдиний електродвигун потужністю до 28 к.с., інтегрований у нову шестиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням (e-DSC6), яка передає потужність на передні колеса. Енергія зберігається в невеликій батареї 48 В ємністю 898 Вт-год, встановленій під переднім лівим сидінням. Загалом загальна потужність м’якої гібридної установки становить 134 к.с. і 230 Нм крутного моменту, а електрифікація забезпечує на 15% нижче споживання палива в поточному 3008.

Незрозуміло, чи Peugeot вирішить запропонувати гібридні варіанти для наступного покоління 3008, віддзеркалюючи поточну модель, яка доступна з одним (FWD) або подвійним (AWD) електродвигунами.

Судячи зі стратегії Peugeot, електричний і гібридний варіанти нового 3008 виглядатимуть майже ідентично, тому єдиним способом розрізнити їх буде відсутність вихлопної труби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: