Україна отримає більше боєприпасів для різних видів техніки

Підпишись на нас:

У вівторок Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки, який включає більше боєприпасів.

Подробиці

Міністерство оборони оголосило про нову критично важливу допомогу в галузі безпеки для України, включаючи боєприпаси для широкого спектру зброї, заявив високопоставлений чиновник оборони на прес-конференції в Пентагоні.

Пакет, оцінений у 500 мільйонів доларів, включає додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot і ракетних установок HIMARS, артилерійські та мінометні снаряди.

Крім того, Міністерство оборони надасть Україні 2,1 мільярда доларів допомоги з коштів Ініціативи сприяння безпеці України. Ці кошти будуть забезпечені додатковими боєприпасами для систем протиповітряної оборони NASAMS, радарів повітряного спостереження, мобільних протиповітряних безпілотних літальних апаратів, зенітних боєприпасів, танкових боєприпасів, протитанкових ракет, боєприпасів для стрілецької зброї.

США та союзники нарощують виробництво боєприпасів, щоб підтримати Україну в боротьбі, оскільки країна намагається відбити російське вторгнення та повернути свою територію у Росії, сказав чиновник.

Війна перебуває на важливому етапі. На сході тривають бої, але останнім часом значних змін у територіальному контролі не відбулося. Лінія фронту є відносно статичною, із значним обміном артилерійськими ударами, але без помітних здобутків на землі жодною зі сторін, сказав чиновник.

«Ми зосереджені на підтримці українців, щоб змінити динаміку на місцях. Ми хочемо допомогти Україні просунутися й утримати свої позиції в тому, що, як ми очікуємо, буде українським контрнаступом», — сказав чиновник.

У відсотках від валового внутрішнього продукту країн-донорів Сполучені Штати знаходяться приблизно в середині 20 країн, які найбільше жертвують на безпекову допомогу Україні, сказав чиновник.

Департамент веде постійні переговори з Україною щодо її потреб, будь то боєприпаси чи інші матеріальні засоби, і постійно вносяться корективи на основі умов на полі бою, сказав чиновник.

Окрім боєприпасів, відомство розширило підготовку українських сил, зосередившись на загальновійськових та спільно-маневрових операціях. Крім того, здійснюється технічне обслуговування та підтримка, сказав чиновник.

«Значні ресурси, які Сполучені Штати виділили Україні, відображають американські інтереси та цінності, які поставлені на карту. Судячи зі значних зобов’язань, які взяли на себе наші союзники та партнери, ставки для Європи та світу також широко усвідомлюються», – сказав чиновник.

На відміну від президентських скорочень, Ініціатива сприяння безпеці України є органом, згідно з яким Сполучені Штати закуповують потенціал у промисловості, а не постачають обладнання, яке вилучається зі складів Міністерства оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: