ДВЗ

DS показала сучасну реінкарнацію літаючого Citroen DS

Ті, хто любить автомобілі та французькі фільми, напевно пам’ятають літаючий Citroen DS, за кермом якого був лиходій у фільмі 1965 року «Фантомас на волі» з Луї де Фюнесом у головній ролі. Несподівано DS Automobiles опублікувала офіційний ескіз із його уявною сучасною версією.

Подробиці

Цей ескіз не був призначений для попереднього перегляду майбутньої концепції або серійного автомобіля. Натомість його було створено, щоб підкреслити відкриття нової тимчасової виставки під назвою «У русі з Луї де Фюнесом», яка відзначає всі культові автомобілі, використані у фільмах відомого актора. Тим не менш, той факт, що ескіз був створений дизайнерською студією DS в Парижі, робить його досить цікавим, оскільки він є останнім прикладом вдосконаленої мови стилю автовиробника.

Низька модель із розкішним кузовом Grand Tourer включає крила та задній спойлер оригіналу, але все інше відрізняється. Передня частина має довгий капот зі світлодіодними фарами, розміщеними у вставках на крилах, і гострим роздільником під закритою решіткою з емблемою DS. Багатоспицеві легкосплавні колісні диски великого діаметру нагадують турбіни, а розмір одинарних дверей припускає, що вони можуть відкриватися вгору.

Тьєррі Метро, ​​директор з дизайну DS Automobiles, сказав:

«DS увійшла в історію не лише в автомобільній промисловості. Це частина французької спадщини і як така займає важливе місце у французькому кіно. Ми відповіли на запит Музею Луї де Фюнеса, розробивши сучасний DS на честь Fantomas DS. Джеффрі Россійон із групи дизайнерів екстер’єру на чолі з Фредеріком Субіру створив малюнок».

Нинішнім флагманом преміального бренду Stellantis є набагато більш консервативний DS 9. Незважаючи на те, що DS Automobiles намагається нагадати всім про дух оригінального DS, ми не очікуємо, що подібна пропозиція буде доступна найближчим часом.

Літаючий автомобіль був не єдиним DS, який з’являвся у фільмах Луї де Фюнеса. Серед експонатів будуть справжні транспортні засоби, постери, фотографії та реквізит із фільмів. Виставка в Національному музеї автомобілів у Мюлузі, Франція, працюватиме до 5 листопада 2023 року.

Останні публікації

Підтверджено, що Росія випробувала північнокорейську балістичну ракету в Україні

Уламки ракети, яка впала в українському місті Харків 2 січня, походять від північнокорейської балістичної ракети…

8 хв. тому

Стало відомо, скільки боєприпасів, ракет і пускових установок Росія отримала від Північної Кореї

З кінця минулого року Північна Корея відправила в Росію майже 11 000 контейнерів боєприпасів, а…

1 годину тому

ЗСУ можуть отримати ізраїльські Patriot, які замінюють на більш досконалі системи

На тлі плану ВПС Ізраїлю зняти з експлуатації свої застарілі системи протиракетної оборони Patriot американського…

2 години тому

Пріоритетні цілі для ЗСУ: знищені російські ЗРК «БУК» з пусковими установками і радаром

Україна продовжує скорочувати можливості російської ППО. 2 травня Сили спеціальних операцій ЗСУ оприлюднили кадри знищення…

3 години тому

Peugeot повертається на ринок «заряджених» автомобілів: анонсовано e-208 PSE

Peugeot Sport Engineered було створено як підрозділ, що відповідає за випуск спортивних версій нових електрифікованих…

4 години тому

Анонсовано Nissan X-Trail Adventure з економічним двигуном: покращені позашляхові характеристики та 7-місний салон:

Кросовер Nissan X-Trail 2024 року отримав нову версію Adventure. Завдяки цій модифікації японська компанія має…

5 години тому