ДВЗ

Honda розробила нову вихлопну систему, яка має дивну форму

Компанія Honda подала до патентного відомства США (USPTO) заявку на реєстрацію нового варіанту вихлопної системи, який, як вважають розробники марки, є найбільш ефективним порівняно з аналогами.

Подробиці

Згідно з інформацією в документі, Honda пропонують знизити вагу конструкції вихлопної системи за рахунок кардинально зміни її форми.

У патенті описується технологія, в рамках якої ділянка вихлопної труби закручується вертикально до того, як вийти з заднього бампера автомобіля. При цьому сам глушник знаходиться далеко від свого стандартного положення (по центру) під кузовом. Завдяки таким хитрощі «хондівці» сподіваються знизити масу вихлопної системи, а значить, і загальну вагу автомобіля.

Новий вид конструкції вихлопної системи, який пропонує Honda, передбачає розташування глушника далеко від зовнішніх частин шасі. Тим самим японці хочуть вберегти його елементи від перегріву і розтріскуватися при контакті з водою, яку розбризкують задні колеса.

Ще одне вдосконалення вихлопної системи від Honda, над якою працюють її інженери, прямо зачіпає показник шкідливих викидів в атмосферу автомобілями з ДВС. Зменшити їх кількість японці хочуть установкою у вихлопні системи багатьох своїх моделей додаткового фільтруючого елемента.

Останні публікації

Jeep готує новий позашляховик з нетиповим дизайном і економічним двигуном

Компанія Jeep готує позашляховик Recon, який може стати однією з найкращих новинок 2024 року. Ця…

2 години тому

ЗСУ отримають нові ракети для ППО з військових запасів Бельгії

Бельгія зобов’язалася виділити 200 мільйонів євро (213 мільйонів доларів) на ініціативу протиповітряної оборони Німеччини та…

3 години тому

В Україні помітили канадський панцерник з нетиповим захистом від безпілотників

В Україні помітили бронемашину «Сенатор» канадського виробництва, оснащену унікальною системою захисту від безпілотників, відомою як…

4 години тому

Філіппінська армія отримала три автомобільні мости китайського виробництва, які схожі на російські ТММ-6

В MacDefense Philippines повідомили через обліковий запис в соц. мережі X, що філіппінська армія отримала…

4 години тому

Морпіхи США отримають нову систему протиповітряної оборони: вдосконалений ізраїльський «Залізний купол»

Корпус морської піхоти США планує збільшити витрати на закупівлі систем протиповітряної оборони на 2025 фінансовий…

5 години тому

Удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах призвели до того, що в Росії закінчується паливо

Politico повідомляє, що атаки України на російську нафтову інфраструктуру, щоб перервати постачання палива російським військовим…

6 години тому