ДВЗ

8 автомобільних компаній, що випускають найнадійніші машини

Згідно з опитуванням, проведеним провідними аналітичними агенствами, більшість покупців між доступністю, безпекою та паливною економічністю, а також надійністю при купівлі автомобіля віддають перевагу саме останньому фактору. Але які саме бренди роблять найнадійніші автомобілі.

У своєму рейтингу ми ґрунтувалися на інформації аналітиків Consumer Reports, які проводять власні дослідження у цій галузі. У добірку увійшли виключно марки, які раніше офіційно продаваються в Україні.

Toyota

Найнадійнішою автомобільною маркою станом на 2023 виявилася Toyota. Японський бренд, що випускає автомобілі мас-сегменту, має оцінку надійності від аналітиків Consumer Reports в 72 зі 100 балів. Найбільш надійною моделлю компанії вважається Corolla Hybrid, яка набрала в 2023 році 93 бали зі 100 можливих. На другому місці за цим показником іде Toyota Prius, а трійку замикає бензинова Corolla.

Lexus

Люксовий підрозділ Toyota перейняв у головної компанії все найкраще в галузі безпроблемності. Більше того – Lexus є єдиною автомобільною маркою, всі моделі якої досягли оцінки надійності вище за середній.

За відсутність технічних проблем «Лексус» було присвоєно 72 бали зі 100 можливих, а найбезпроблемнішою моделлю виявився позашляховик Lexus GX (91/100), за яким розташувався Lexus NX.

Mazda

Consumer Reports надав цій марці з Хіросіми оцінку надійності в 65 балів зі 100, що зробило «Мазду» однією з найкращих компаній у плані безпроблемності її машин. Найвища оцінка з погляду відсутності поломок дісталася моделі MX-5 Miata, але практично не відстають від неї кросовер CX-3, а також популярний в Україні CX-5.

BMW

Поки надійність німецьких автомобілів стає дедалі гіршою, BMW несподівано для багатьох покращує свою позицію в цьому рейтингу відразу на 10 місць. Consumer Reports привласнив цій компанії оцінку 65 балів зі 100, а сам баварський бренд з 14-го місця у 2022 році перемістився на 4-й рядок у 2023-му. Найнадійнішою моделлю BMW цього року названо 3-Series з результатом 80 балів зі 100 можливих.

Honda

Ще один представник японського автопрому в цьому рейтингу заробив 62 бали зі 100. Найкращим автомобілем з погляду надійності «Хонди» Consumer Reports назвав Accord, за яким вишикувалися Passport і надпопулярний Civic.

Щодо решти учасників цього рейтингу, то з 6 по 10 місця розташувалися такі бренди:

  • 6 позиція – Audi (оцінка надійності автомобілів бренду – 60 балів із 100);
  • 7 позиція – Subaru (оцінка надійності машин компанії – 59/100);
  • 8 позиція – Kia (оцінка надійності продукції марки – 54/100).

Останні публікації

Армія США проводить випробування нової евакуаційної машини: може тягнути 80 тонн і екіпаж пошкодженого танку

Як повідомило Міністерство оборони США, бойова евакуаційна система M88A3 Hercules Heavy Equipment Recovery Combat Utility…

53 хв. тому

На фоні російської агресії Франція вперше перекинула броньовану розвідувальну машину Jaguar в Естонію

В Естонії вперше в бойовий стан приведено французьку броньовану машину Jaguar. Ця інформація стала відома…

56 хв. тому

Експерт нагадав про термінове зупинення мотора при появі одного індикатора

При загорянні однієї лампочки на панелі приладів необхідно негайно зупинити автомобіль і усунути причину несправності.…

3 години тому

Моторист розповів, що робити, якщо двигун авто почав споживати масло літрами

Рано чи пізно будь-який водій починає помічати, що його автомобіль починає споживати багато моторного мастила.…

4 години тому

Експерт розповів, як провести полірування кузова своїми руками

Багато автолюбителів воліють підтримувати презентабельний вигляд своєї машини. При цьому в хід йдуть не тільки…

5 години тому

Найдешевший Sandero отримав нову комплектацію з багатшим оздобленням

Стартували продажі нового Dacia Sandero 2024 року. Примітною особливістю цього оновлення є додавання комплектації Journey,…

6 години тому