Mazda анонсує унікальний гібридний автомобіль з роторним двигуном і запасом ходу більше 600 км

Підпишись на нас:

Mazda повертає двигун Ванкеля у виробництво вперше з 2012 року. Однак це буде щось інше, ніж раніше. Тому, що в Mazda MX-30 e-Skyactive R EV роторний двигун і генератор живлять електродвигун і заряджають акумулятор, який, у свою чергу, забезпечує електродвигун електроенергією.

Подробиці

Таким чином, MX-30 R EV є серійним гібридом, який використовує двигун внутрішнього згоряння лише для виробництва електроенергії. Як і у його брата MX-30, фактичний привід є суто електричним. Mazda MX-30 e-Skyactive R EV можна будет замовити в Европі з 1 лютого 2023 року за 35 990 євро. Він коштує стільки ж, скільки і чисто електричний MX-30.

Незвичайна комбінація приводів складається з однодискового роторно-поршневого двигуна об’ємом 830 куб. Двигун внутрішнього згоряння постачає електродвигун електроенергією через генератор або заряджає акумулятор компактної Mazda під час руху зі швидкістю 17,8 кВт/год.

Двигун Ванкеля в MX-30 R EV компактний. Завдяки ширині всього 8,3 см він без проблем поміщається в моторний відсік. І, за словами представників Mazda новий двигун Ванкеля не тільки маленький, а ще й має низький рівень вібрації, він також виконує свою роботу тихіше, ніж відповідно потужний поршневий двигун. Крім того, двигун Ванкеля з рециркуляцією вихлопних газів, регульованим 3-компонентним каталітичним нейтралізатором і бензиновим сажовим фільтром відповідає суворому стандарту Euro 6d-ISC-FCM.

MX-30 e-Skyactive R EV

Завдяки досить малому акумулятору повністю електричний запас ходу MX-30 R EV становить лише 85 кілометрів згідно з WLTP. За словами Mazda, цього достатньо для повсякденного водіння. Тоді як двигун Ванкеля забезпечує збільшений радіус дії без тривалого часу завантаження. Згідно з WLTP, загальний запас ходу повинен становити понад 600 кілометрів.

Перевага під час далеких поїздок: за потреби 50-літровий бак можна заправити так само швидко, як і звичайні двигуни внутрішнього згоряння. Якщо ви хочете зарядити батарею, ви можете використовувати зарядну потужність 11 кВт змінним струмом або швидку зарядку постійним струмом. Споживання MX-30 R EV із повною батареєю вказано як один літр бензину та 17,5 кВт-год на 100 км.

MX-30 e-Skyactive R EV

MX-30 з роторно-поршневим двигуном важить порожній 1703 кг. Три режими водіння (режим EV, звичайний режим і режим зарядки) дозволяють:

  1. максимально використовувати ємність батареї;
  2. поєднувати внутрішньо вироблену електроенергію та зарядку батареї;
  3. заряджати внутрішню батарею.

Максимальна швидкість обмежена 140 км/год. MX-30 R EV розганяється від 0 до 100 км/год за 9,1 секунд.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: