Відео з автопілотом Tesla 2016 року виявилося постановкою – автомобіль розбився

Підпишись на нас:

Кілька років тому в Tesla були змушені визнати, що одне з рекламних відео про електричну вантажівку було постановочним. Це серйозно підірвало авторитет компанії, але недавно директор Tesla з програмного забезпечення Autopilot визнав, що ще одне відео, опубліковане вже в 2016 році, було інсценованим.

Подробиці

В ролику наголошують – «людина на водійському сидінні знаходиться там лише з юридичних причин і нічого не робить, оскільки їде автомобіль самостійно».

Як повідомляє Reuters, Ашок Еллусвамі розкрив хитрість з цим роликом у рамках судового процесу, пов’язаного зі смертельною аварією. Як він пояснив:

«Tesla використовувала 3D-картографію на заздалегідь визначеному маршруті від будинку в Менло-Парку, Каліфорнія, до тодішньої штаб-квартири Tesla в Пало-Альто».

Навіть тоді все пішло не за планом, оскільки водієві довелося втрутитися в управління під час тестових заїздів. Що ще гірше, тестовий автомобіль «врізався в огорожу на парковці Tesla».

Зайве говорити, що ці випадки не потрапили у відео, і ролик не містив жодних попереджень чи застережень. Крім того, Еллусвамі був змушений визнати, що відео не відображає справжніх можливостей автопілота на той час. Однак він сказав, що:

«Намір відео полягав не в тому, щоб точно відобразити те, що було доступно для клієнтів у 2016 році, а в тому, щоб відобразити те, що можна було вбудувати в систему».

Однак, як зазначає Reuters, Ілон Маск з публікацією цього відео написав у Twitter:

«Tesla самостійно їздить (без участі людини) міськими вулицями, а потім знаходить місце для паркування».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: