Канада передасть Україні 200 БТР Senator

Підпишись на нас:

200 БТР Senator будуть передані Канадою в Україну, повідомила сьогодні під час візиту до Києва міністр оборони Канади Аніта Ананд.

Подробиці

Це сталося після спеціального запиту України на ці транспортні засоби. БТР закуповуються на заводі Roshel в Онтаріо, Канада і загальна їх вартість понад $90 000 000, а це в свою чергу частина військової допомоги в 500 мільйонів доларів, оголошеної прем’єр-міністром Трюдо у листопаді 2022 року.

Міністр Ананд провела двосторонню зустріч з нашим міністром оборони Олексієм Резніковим і повідомила дану новину.

БТР Senator — це транспортні засоби, які дозволяють безпечно перевозити персонал і обладнання, а також евакуацію поранених. На БТР можна встановити додаткову техніку та озброєння.

БТР Senator мають сталевий каркас і скло, яке витримує постріли зі зброї 50-го калібру. Його корпус вибухобезпечний, тому може витримати розрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему «Run Flat» з накачуванням на ходу. Транспортний засіб оснащено системою, яка може протидіяти хімічним, біологічним і радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря в герметичній кабіні.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Канада допомогла Україні на суму понад 1 млрд. доларів США. Сюди включена система ППО NASAMS і боєприпаси, 39 БМП, протитанкова зброя, гаубиці M777 і відповідні боєприпаси .

Раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що уряд Канади наразі не розглядає надсилання Україні танків Leopard.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: