США планують включити 100 транспортних машин піхоти Stryker до нового пакету допомоги Україні – Bloomberg

Підпишись на нас:

США планують відправити в Україну близько 100 броньованих машин Stryker в рамках нового пакету військової допомоги на суму близько 2,5 млрд доларів, повідомили джерела, знайомі з питанням, повідомляє Bloomberg.

Подробиці

«США були готові оприлюднити новий пакет допомоги в рамках більш широкого оголошення західними союзниками нового обладнання для України, яке заплановано на п’ятницю [20 січня], коли міністри оборони зустрінуться на авіабазі Рамштайн у Німеччині.», – каже Bloomberg.

За словами людей, які попросили залишитися невідомими під час обговорення…ці плани залишаються незавершеними і можуть змінитися.

Речники Державного департаменту та Міністерства оборони США відмовилися від коментарів. Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки, сказав, що «не буде випереджати оголошення».

Stryker — сімейство восьмиколісних бойових броньованих машин. Армія США повідомляє в онлайн-описі, що існує 18 варіантів Stryker, включаючи машину з «протитанковими керованими ракетами» та транспортери особового складу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: