Перші американські колісні панцерники М1117 вже на озброєнні ЗСУ

Підпишись на нас:

Україна нарешті продемонструвала нещодавно отримані броньовані машини безпеки M1117, обіцяні Сполученими Штатами у 2022 році.

Подробиці

Як повідомляє «Мілітарний», українські військові поширили кадри, на яких видно колісні бронемашини М1117 американського виробництва, які, імовірно, були зняті під час навчань на одному з українських полігонів.

Постачання цих БТР відбувається в рамках зобов’язань уряду США надати Україні додаткову безпекову допомогу в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Пакет військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів США, оголошений у листопаді 2022 року, включав поставку 250 відремонтованих M1117 ASV серед іншого обладнання та підтримки.

M1117 ASV, також відомий як Guardian, виготовлений компанією Textron Marine & Land Systems, є броньованим транспортним засобом 4×4, розробленим для покращеного захисту від мінних загроз та вогню зі стрілецької зброї. Він був розгорнутий американськими військовими в зонах конфлікту, таких як Ірак і Афганістан, з моменту його прийняття на озброєння в 2001 році.

M1117, оснащений модульним розширюваним пакетом броні від IBD Deisenroth Engineering, забезпечує надійний захист екіпажу та пасажирів від різноманітних загроз, включаючи саморобні вибухові пристрої (IED).

M1117, оснащений одномісною вежею, озброєною 40-мм автоматичним гранатометом і кулеметом 50-го калібру, забезпечує вогневу підтримку, зберігаючи при цьому маневреність і універсальність на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: