Литва надасть ЗСУ системи ППО малої дальності та 5 тисяч безпілотників

Крім того, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте зазначила, що її країна виділила 35 мільйонів євро на закупівлю радарів і обладнання для розмінування для України.

Підпишись на нас:

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте анонсувала новий пакет військової допомоги із системами протиповітряної оборони та іншим обладнанням, який буде доставлено Україні до початку вересня.

Як повідомляє Європейська правда, про це прем’єр-міністр Литви сказала на прес-конференції в Києві з президентами України та Польщі Володимиром Зеленським і Анджеєм Дудою.

«На нашій сьогоднішній зустрічі я поінформував президента Зеленського, що новий пакет військової допомоги від Литви надійде в Україну до початку вересня», — сказала литовський прем’єр. — «Він включатиме системи протиповітряної оборони малої дальності, ракети, протиракетну та іншу техніку, озброєння та боєприпаси», – сказав прем’єр-міністр Литви.

Крім того, вона зазначила, що Литва виділила 35 мільйонів євро на закупівлю радарів і обладнання для розмінування території України. Крім того, Шимоніте сказала, що «до кінця осені ми сподіваємося також передати понад 5000 безпілотників литовського виробництва».

Спеціальні дрони для ЗСУ

Раніше в серпні бойові безпілотники литовського виробництва випробували у прифронтових умовах під Києвом. Ці випробування були організовані для того, щоб Україна могла обрати продукцію, яка найкраще відповідає потребам українських військових.

П’ять литовських виробників бойових безпілотників успішно завершили випробування і будуть запрошені надати остаточні пропозиції та підписати контракти на виробництво безпілотників.

Планується надати Україні безпілотники литовських виробників на суму 5 млн євро, а також закупити таке ж обладнання для литовських збройних сил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: