На ключовому російському танковому заводі в Омську сталася пожежа

Згідно з повідомленням регіональної влади, 12 вересня в Ленінському районі Омська сталася потужна пожежа на танковому заводі "Омськтрансмаш", дочірньому підприємстві "Уралвагонзаводу".

Підпишись на нас:

Перші подробиці інциденту почали поширюватися в соціальних мережах близько 11-ої години. Вважається, що пожежа виникла в одній із будівель фабрики, хоча інформації про жертви чи постраждалих наразі немає.

На ключовому російському танковому заводі в Омську сталася пожежа

Губернатор Омської області Віталій Хоценко підтвердив інцидент, заявивши, що:

«…на заводі «Омськтрансмаш» сталася пожежа. Під час ремонтних робіт загорівся дах одного з цехів. На місці працюють фахівці, деталі уточнюються».

«Омськтрансмаш» є ключовим гравцем в оборонній промисловості Росії. Там виготовляються танки та важкі вогнеметні системи, включаючи танки Т-80БВМ і системи термобаричної зброї «Солнцепек», які, як повідомляється, використовуються у війні в Україні.

У МНС області повідомили, що перше повідомлення про пожежу надійшло о 12:55. Рятувальники оперативно прибули на місце і приступили до ліквідації вогню. Хоча пожежа здавалася серйозною, офіційні особи заводу зазначають, що інцидент нібити не вплинув на виробництво.

«Під час ремонту покрівлі субпідрядною організацією виникло локалізоване загорання покрівельного матеріалу. На щастя, вогонь не вплинув на виробничий процес, ніхто не постраждав», – повідомили в «Омськтрансмаші».

Губернатор Хоценко також підтвердив, що жертв немає. На місці працюють пожежники, які намагаються повністю ліквідувати вогонь.

«Омськтрансмаш» зіткнувся з міжнародним контролем, опинившись у списках санкцій Японії та США через участь у виробництві військової техніки. Завод відомий виробництвом військової техніки, яка використовується російськими військами в Україні, що робить його важливою частиною оборонної інфраструктури Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: