Названо дату початку серійного виробництва українського панцерника “Варта-2”

Підпишись на нас:

“Українська бронетехніка” анонсувала серійне виробництво нового панцерника “Варта-2”, розробленого з урахуванням досвіду бойових дій на території України. Як повідомив гендиректор компанії-розробника Владислав Бєльбас, проєкт створення машини було завершено за півроку, а серійне складання має стартувати 2025 року, одразу після випробувань і кодифікації.

Названо дату початку серійного виробництва новітнього бронеавтомобіля "Варта-2"
Владислав Бєльбас

Модель було представлено на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2024 у Польщі. Основними особливостями “Варти-2” стали відсутність рами та встановлення систем РЕБ, що робить її унікальною серед техніки, яку поставляють на озброєння ЗСУ.

Авто легше за попередника на 3 тонни, що не заважає йому забезпечувати високий рівень захисту за критеріями STANAG 3a/3b (виживаність під час підривів на 8 кіло вибухівки та обстрілів бронебійними патронами).

Максимальна швидкість броньовика становить 110 км/год. Цей показник, за словами Бельбаса, відповідає вимогам сучасних бойових дій, де важливим є не тільки захист, а й мобільність в умовах загроз з боку високоточних дронів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: