Новий російський панцерник знищений в Курській області через кілька днів після дебюту

Повідомляється, що недавно помічений в Курській області російський броньований автомобіль «Сармат-3» був знищений всього за кілька днів після його дебюту на полі бою.

Підпишись на нас:

Російські ЗМІ поширили зображення першої підтвердженої втрати цієї рідкісної машини, ідентифікованої як LSTS-1944 «Сармат-3». Спочатку російський кореспондент помилково прийняв «Сармат-3» за українську розвідувальну машину.

Повідомляється, що інцидент стався в районі Глушково Курська. За даними джерел, транспортний засіб потрапив у засідку, що спровокувало вибух міни, внаслідок чого один росіянин загинув, а інший отримав серйозні поранення і зараз госпіталізований. Ця втрата підкреслює вразливість нових видів бронетехніки до тактики бою із застосуванням мін і саморобних вибухових пристроїв, оскільки російські війська беруть участь у транскордонних операціях поблизу спірних територій.

Сімейство Сармат, спочатку розроблене для повітряно-десантних підрозділів, є частиною нового покоління легкої бронетехніки, призначеної для забезпечення швидкої мобільності та захисту російських військ. Полегшену версію «Сармат-2» вперше показали на навчаннях «Захід-2021», де він виконував роль мобільного транспортного засобу, якого можливо десантувати з вертольотів Мі-8.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: