Електро

Електромобіль Tesla став найпопулярнішим у світі: друге місце за Toyota Corolla

Ілон Маск дає і порушує багато обіцянок, але, схоже, ми знайшли одну, яку він виконав. Раніше генеральний директор Tesla заявляв, що Model Y стане найбільш продаваним автомобілем у світі у 2023 році, і, згідно з останніми галузевими даними, цю обіцянку вже можна назвати виконаною.

Подробиці

Поки відомі тільки цифри за перший квартал, а не дані за весь рік, але немає жодних причин сумніватися, що Model Y не втримає лідерства, особливо тепер, коли Маск чітко дав зрозуміти, що він надає пріоритет обсягу над прибутком і нещодавнє зниження цін робить Y більш привабливим, ніж будь-коли.

Дані Jato Dynamics, опубліковані виданням Motor1, показують, що в першому кварталі модель Y продала 267 000 одиниць, що на 69% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тим часом Toyota Corolla, яка посіла друге місце і у першому кварталі розійшлася тиражем 256 400 одиниць.

Але найгірша новина для Toyota полягає в тому, що в той час як Model Y зростає в популярності, Corolla рухається в протилежному напрямку, оскільки покупці відмовляються від звичайних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння в сторону кросоверів, електромобілів, або комбінацій обох цих типів ТЗ, як-от Model Y. Хоча Model Y залишалася популярною в Китаї, продажі Corolla в регіоні впали на 29 відсотків. І в той же час, коли Y отримав 68-відсоткове зростання в США, продажі Corolla впали на 10 відсотків.

Крім того, варто взяти до уваги Європу. Corolla ніколи не потрапляє в топ-10 у регіоні, але Model Y була лідером продажів серед усіх автомобілів у цій країні, незалежно від джерела живлення чи стилю кузова. Якщо Tesla не зазнає фіско в цьому напрямку, то Model Y закінчить 2023 рік як найбільш продаваний автомобіль у світі. Озираючись на показники за 2022 рік, ми бачимо, що Model Y посіла третє місце з 747 700 одиницями, поступившись Corolla (992 000), яка була випереджена власним Toyota RAV4 (1 мільйон).

Хоча Tesla змогла захопити перше місце, але чотири з п’яти найбільш продаваних автомобілів у I кварталі зроблені Toyota. Позаду Corolla, що посіла друге місце, йдуть пікап Hilux (214 700), RAV4 (211 000) і Camry (166 200).

Останні публікації

Найпотужніший BMW року готується до дебюту: на останньому фото розкрито нові деталі

Компанія BMW продовжує тестувати прототип гібридної версії нового M5. Це буде перша подібна модифікація у…

6 години тому

ЗСУ знищили біля Часового Яру російську «Ракушку»

Нове відео з влучною роботою 225-го окремого штурмового батальйону з'явилося в соц. мережах. На ньому…

7 години тому

ЗСУ отримає додаткові німецькі радари TRML-4D: радіус дії до 250 кілометрів і ідентифікація різних повітряних загроз

Німецький виробник датчиків Hensoldt уклав контракт на поставку шести додаткових радарів TRML-4D в Україну в…

8 години тому

Стало відомо, яку зброю отримали ЗСУ від США через 4 дні після її схвалення Байденом

28 і 29 квітня Україна отримала перші партії зброї з нового пакету допомоги США –…

9 години тому

Росіяни заявляють, що найшли спосіб збивати українські ATACMS: мова йде про новий «Бук-М3»

Міноборони Росії повідомило про перехоплення ракет американського виробництва ATACMS. Там заявляють, що збили вже 15…

10 години тому

Власник шиномонтажу пояснив, навіщо потрібна регулярна обробка шин силіконом

Багато автомобілістів прагнуть добре доглядати за своєю машиною. Це дає змогу не тільки продовжити термін…

11 години тому