Вітчизняні конструктори розробили унікальний автобус для всієї сім’ї: історія моделі

Підпишись на нас:

В 90-х роках минулого століття український автопром готував до випуску мікроавтобуси. На жаль, модель не стала на конвеєр через конкуренцію з російськими «ГАЗелями».

Розробкою вітчизняного мікроавтобуса займались конструктори Львівського автобусного заводу на чолі з Олегом Грицаєм. Публіці на виставці «Український автобус-94» був представлений ЛАЗ-3210.

Вітчизняні конструктори розробили унікальний бус для всієї сім’ї: історія унікальної моделі

Унікальний кузов моделі одразу впадав у вічі, адже виготовлений він з склопластику, як в радянського мікроавтобуса «Старт». Довжина автомобіля складала 4,5 метрів, що було менше, ніж РАФік РАФ-2203.

Експерти зауважили, що український мікроавтобус був схожий на Ford Transit четвертого покоління. Повна вага мікроавтобуса становила 1800 кг. Салон розрахований на 9 чоловік.

ЛАЗ-3210

Під капотом мінівена розташовувався польський 2,4-літровий дизель фірми Andoria, що працюючи в парі з п’ятиступінчастою механічною КПП мав потужність 70 кінських сил. Донором рульового та пружинної підвіски стала «Волга», а задній міст позичили в УАЗ-452. Уважні автолюбителі помітили, що фари взяті з малолітражки ЗАЗ-1102 «Таврія».

Вітчизняні конструктори розробили унікальний бус для всієї сім’ї: історія унікальної моделі

Український мікроавтобус мав гарні перспективи, адже при розробці було використано передові технології, а ціна моделі була бюджетною – $7500. На жаль, модель не пережила конкуренцію з російськими «ГАЗелями», а тому проєкт було закрито.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: