Бойові характеристики ЗРК SAMP-T, який відправлять в Україну

Підпишись на нас:

Союзники готують до відправки в Україну ЗРК SAMP-T. Це підтвердив глава МЗС Італії Антоніо Таяні, а ми розповідаємо про можливості сучасного комплексу ППО італо-французької розробки.

Призначення. Завдання SAMP-T – захист об’єктів від масованих повітряних атак авіації, ракет та БПЛА. ЗРК може виконувати завдання за будь-якої погоди та в умовах застосування ворогом методів РЕБ високої інтенсивності. Головна перевага SAMP-T перед Patriot те, що він може збивати ракети біля самої землі (найнижчий перехоплення на навчаннях склало 5 метрів).

Бойовий розрахунок. Типова батарея SAMP-T включає в себе кабіну бойового управління (КБУ), РЛС і від 1-ї до 6-ї пускових установок (ПУ) на відстані до 10 км від КБУ. Кожна ПУ споряджена вісьмома ракетами «Aster-30», які можуть бути випущені за 10 секунд.

Система виявлення. РЛС з фазованими антеними гратами. У разі входження цілі в зоні пуску КБУ видає команди на відповідні пускові установки. Може наводити на різні цілі одночасно до 16 протиракет.

Дальність вогню. По авіації комплекс працює на відстані 3-100 км, по балістичних ракет – 3-35 км. Висота ураження цілей до 25 км.

Ракета-мисливець. Довжина – 2,3 м, діаметр – 0,54 м. Стартова маса Aster-30 – 510 кг, маса бойової осколково-фугасної частини – 20 кг, максимальна швидкість польоту 1 400 м/сек. Ракета оснащена головкою радіолокації самонаведення.

У світі ЗРК є у Франції – 32 ПУ, Італії – 6 та Сінгапуру – 12. Для них вироблено 1400 ракет. Застосування SAMP-T у комплексі з тими самими Patriot або німецькими IRIS-T може забезпечити практичну невразливість важливих об’єктів для повітряних атак ворога.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: